Visma Solutions

Meillä sykkii #Seurasydän

Olympiakomitean yhteistyökumppanina olemme mukana syksyn #Seurasydän-kampanjassa nostamassa esiin seuratoiminnan yhteisöllisyyttä ja seuroissa tehdyn työn tärkeyttä – seurat eivät toimisi ilman ihmisiä, jotka ovat mukana toiminnassa täydellä sydämellään. ​

Kampanja kannustaa ihmisiä kertomaan myös omia seuratarinoitaan. Tällä sivulla pääset siis tutustumaan myös Visma Solutionsin työntekijöiden #Seurasydän-tarinoihin.

Talous on seuratoiminnan selkäranka

Yhteinen tavoitteemme Olympiakomitean kanssa on helpottaa seurahallinnon hoitamista älykkäiden ohjelmistojen avulla. Haluamme osoittaa #Seurasydän-kampanjan myötä kiitoksen seurojen taloustoimijoille. Nämä ammattilaiset ja vapaaehtoiset mahdollistavat harrastamisen ilon meille kaikille. Lue alta kahden kokeneen kirjanpitäjän ajatukset taloushallinnon parissa tehdyn työn merkityksestä seuroissa.

Tutustu seura-alennuksiimme tästä

Pirjo Hulkko, Puijo Wolley & KRV

Pitkän linjan kirjanpitäjä Pirjo Hulkko työskentelee Puijo Wolleyn ja Kuopion Reippaan Voimistelijoiden talousvastaavana. Hän on ollut seurojen taloudenhoidon puolestapuhuja jo usean vuoden ajan. Blogissa Pirjo kertoo, mitä kaikkea moderni ohjelmisto voi seuralle mahdollistaa.

“Hyvin hoidettu talous mahdollistaa seuralle paljon. Se luo pohjan uusille yhteistyösopimuksille, toiminnan suunnittelulle ja budjettien laatimiselle. Jos taloutta on helppo seurata se voi innostaa myös seuran johdon aktiivisemmin mukaan taloudenhoitoon.”

Lue koko teksti

Pasi Koivu, Esbo Bollklubb

Tuhannen jäsenen jalkapalloseura päätti modernisoida taloushallinnon hoitamisen. Muutoksen laittoi liikkeelle seuran kirjanpitäjä ja varapuheenjohtaja Pasi Koivu, joka kertoo blogissa, mitä hyötyä on siirtyä exceleistä sähköiseen järjestelmään.

“Tottakai mietimme, mitä se maksaa. Mutta, kun laskimme vanhan järjestelmän ja prosessin kustannukset yhteen ja vertasimme niitä uuteen, ei uusi tule meille yhtään kalliimmaksi. Vielä, kun huomioi sähköisestä järjestelmästä saatavat hyödyt, en näe mitään syytä, miksi asioita ei voisi tehdä järkevämmin”

Lue koko teksti

#Seurasydän sykkii Ruotsissa saakka

Visma Solutionsin rekrytointivastaava Inka Lampinen on yhdistänyt uran ja urheilu-uran menestyksekkäällä tavalla. Tällä hetkellä hän pelaa salibandya Ruotsissa Malmö FBC:ssa. Vuodenvaihteessa hän myös edusti Suomea salibandyn MM-kisoissa.

“Näen paljon samaa työyhteisössä Vismalla sekä seuroissa, joissa olen pelannut. Miuhun ollaan luotettu ja on annettu vastuuta ja vapautta. Salibandyn parissa on ymmärretty, että miulla on vastuullinen työ, joka on miulle myös merkityksellinen. Samalla Vismalla on alusta saakka kerrottu, että pelaaminen työn ohella on mahdollista.”

Lue Inkan #Seurasydän-terveiset Ruotsista

#Seurasydän Visma Solutionsilla

Tutustu henkilökuntamme seuratarinoihin

Henkilökuntamme joukosta löytyy useita, joille seuratoiminnassa mukana oleminen merkitsee paljon. Oli rooli seurassa urheilija, huoltaja, joukkueenjohtaja, kannustaja tai vaikka entinen penkinlämmittäjä, jokaisesta tarinasta välittyy se, miten tärkeää seurayhteisössä mukana oleminen on tai on ollut. Näillä seuroilla on sydämissämme tärkeä paikka.

Juhana

ohjelmistosuunnittelija
Triathlon, WillTri Ry

“Toimin WillTri Ry:ssä sihteerinä, hallituksen jäsenenä, valmentajana sekä myös urheilijana. Liityin seuran jäseneksi 2015 syksyllä ja hallituksen jäsenenä olen ollut vuodesta 2019 lähtien.

Löimme vuonna 2012 parin kaverin kanssa vetoa perusmatkan triathlonin suorittamisesta (1500m uinti, 40km pyöräily ja 10km juoksu). Tästä syttyi kipinä triathlonharjoitteluun. Löysin WillTrin opiskelututun kautta, joka on yksi seuran perustajajäsenistä. Seura on ollut alusta alkaen matalankynnyksen liikuntaa tarjoava yhteisö, johon otetaan kaikki mukaan kunnosta ja taustoista riippumatta. Tämä kiehtoi minua ja päätin liittyä seuraan.

Heti seuraavana vuonna tuttuni etsi valmennuksesta ja tavoitteellisesta harjoittelusta kiinnostuneita testivalmennettavikseen. Ilmottauduin heti mukaan. Tuosta päivästä alkaen olenkin treenannut lajia tavoitteellisesti ja nousujohteisesti, päämatkoinani pitkien matkojen triathlonit.

Muutaman vuoden tavoitteellisen harjoittelun jälkeen olin lajista sen verran innostunut, että kävin triathlonliiton järjestämän valmentajakurssin. Nyt olen toiminut toista vuotta henkilökohtaisena valmentajana useammalle seuran jäsenelle ja valmennan lisäksi myös itseäni. Olen myös ilmoittautunut tason 2 valmentajakurssille.

WillTrissä mukana oleminen on minulle tärkeää sen tarjoaman yhteisöllisyyden takia. Seurassa on hyvin eritasoisia kuntoilijoita ja urheilijoita, mutta riippumatta kunnosta ja tavoitteista jäsenten toisilleen tarjoama tsemppi on aivan käsittämättömän hienoa. Triathlonkisoissa saa aina tsemppiä toisilta, oli sitten rautainen menijä tai ensikertalainen.

Paras muistoni on ensimmäiseltä täyden matkan triathlonilta (3800m uintia, 180km pyöräilyä ja marathon), jossa marathonilla matka alkoi painamaan. Tsemppi eri matkoilla olleilta seurakavereilta auttoi jatkamaan maaliin ja onnittelut maalissa saivat tunteet pintaan.”

Minna

Ratkaisukonsultti
Koripallo, Porvoon Tarmo

“Tytär aloitti koripalloharrastuksen 8-vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut mukana kannustamassa, ensin huoltajana ja nyt vuoden verran joukkueenjohtajana. Minusta on tärkeää kannustaa ja olla mukana lapsen harrastuksessa.

Turnausreissut ovat aina hauskoja tapahtumia, meidän joukkueen tytöt odottavat turnausreissuja aina monta viikkoa etukäteen.”

Ville

Asiakaspalvelujohtaja
Salibandy, SaiPa Salibandy Ry

“Seura on perustettu tänä vuonna ja olen itse sen perustajajäsen. Lajin parissa olen toiminut jo 90-luvun alusta lähtien pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Tällä hetkellä valmennan SaiPa-salibandyssa C1 poikia.

Parasta seuratoiminnassa on yhteisöllisyys sekä hauska ja positiivinen ilmapiiri, missä on mukava toimia. Salibandy on tärkeä vapaa-ajan harrastus. Mukaan on tarttunut erittäin suuri määrä ystäviä vuosien varrelta.

Tärkeitä muistoja on monia. Viimeisimpänä nousee mieleen tiedotustilaisuus Liiga-SaiPan kanssa, kun uusi seuramme julkistettiin. Oli todella jännittävää, kun pääsin itse kertomaan seuran brändin ja nimen.”

Iida

Conversational Marketing Trainee
Kilpacheerleading, Spirit Shakin’ Cheerleaders (SSC)

“Olen toiminut seurassa vuosina 2012-2016 urheilijana, valmentajan ja mentorina uusille valmentajille. Päädyin seuraan mukaan kavereiden kautta. En ollut aiemmin harrastanut mitään kilpalajia, joten nämä olivat ensimmäiset kisat ja samalla ensimmäinen kultamitali ?

Kilpacheerleading on mahtava laji, koska siinä yksilösuoritusten sijaan tärkeintä on koko joukkueen yhteispeli. Cheerjoukkueesta löytyy paikka jokaiselle, koska matolla eri rooleihin myös tarvitaan erilaisia urheilijoita. Sekä seuran että oman joukkueen tuki ja yhteishenki olivat minulle tärkeitä omassa nuoruudessa ja laji auttaa voittamaan monia jännityksiä esimerkiksi esiintymisen ja vaativien urheilusuoritusten muodossa.

Myöhemmin valmentajana on ollut todella palkitsevaa päästä todistamaan valmennettavien matka ensikosketuksesta lajin maailman huipulle. Vaikka en ole tällä hetkellä seuratoiminnassa mukana, seuraan lajia sekä seuran menestystä edelleen aktiivisesti.

Mieleenpainuvin muistoni on tietenkin ensimmäiset kisani vuonna 2012, josta myös oheinen kuva.”

Ilari

Product Marketing Specialist
Juoksu, Karhulan Katajaiset

“Aloitin yleisurheilun 13-vuotiaana. Liityin Katajaisiin, koska seurassa oli runsaasti ikätovereitani ja koulukavereitani.

Kotipaikkakuntani seuran edustaminen on minulle tärkeää. Olen asunut monissa muissa kaupungeissa, mutta en ole ikinä edes harkinnut paikalliseen seuraan vaihtamista.

Mieleenpainuvimmat hetket ovat ehdottomasti 1500 metrin Suomen mestaruuden voittaminen sekä Ruotsi-otteluissa kilpaileminen.”

Jussi

Toimitusjohtaja
Koripallo, Catz Lappeenranta

“Toimin seurassa joukkueenjohtajana tyttöjen U17 SM-joukkueessa. Olen ollut mukana toiminnassa vanhempana ja kannustajana jo useita vuosia ja nyt yhden vuoden joukkueenjohtajana.

Tyttäreni alkoi pelaamaan koripalloa seitsemän vuotta sitten. On ollut ilo olla kuljettamassa ja kannustamassa tyttöjä sekä mahdollistamassa heidän harrastusta. Samalla olen kiinnostunut lajista laajemminkin.

Tärkeintä on se, että luomme vanhempina edellytykset tyttöjen harrastamiselle ja enenevissä määrin myös kilpaurheilulle. Catz on aika pieni seura, joten jokaisella aktiivisella vanhemmalla on merkitystä. Niitä on onneksi myös kiitettävästi meidän joukkueessa. Minusta on myös hienoa, miten Catz on panostanut tyttöjen ja naisten urheiluun jo pari vuosikymmentä korkealla tasolla.

Parhaiten mieleeni painuu ne hetket, jolloin tyttöjen näkee kehittyvän urheilijoina ja ihmisinä. Ne hetket jolloin tytöt päättävät yhdessä jatkaa yrittämistä vastoinkäymisistä huolimatta ja silloin, kun toista tuetaan ja tsempataan heikoilla hetkillä. Silloin, kun se joukkueen henki syttyy. Sitä on aina inspiroivaa seurata!”

Lasse

Pricing Analyst
Salibandy, NST

“Pelasin seurassa 2006 – 2013 välisenä aikana. Mukaan tarttui huikeita ja hyviä muistoja ja elinikäisiä ystäviä.

Päällimmäisenä mieleen on jäänyt yhteenkuuluvuuden tunne sekä onnistumisten ja murheiden jako joukkuekavereiden kesken: niiden käsittely ja eteenpäin meneminen. Tiivishenkinen joukkueurheilu antaa hyvät eväät myös työelämään siirtymiseen.

Voitettiin kaikkien yllätykseksi pudotuspelien ensimmäinen ottelu SSV:n dynastiaa vastaan Pasilassa 2008. Seuraava peli Lappeenrannan urheilutalolla oli aivan huikea. Urheilutalo oli aivan täynnä ja meteli ja kannustus täysin eri tasolla kuin normaalisti. Se ei kuitenkaan auttanut vaan tipuimme jatkosta otteluvoitoin 3-1.”

Anssi

Product and team builder
Jalkapallo, Luton

“Olen Lutonissa joukkueenjohtaja, ja peruspakki. Olen ollut mukana vuodesta 1999, kun perustimme kavereiden kesken futisjengin nuorina 17-18 vuotisina jäbinä 21 vuotta sitten.

21 vuoden ajan ollaan viikottain nähty kavereiden kesken. Vauhti on matkan varrella hidastunut ja teippiä kuluu entistä enemmän, mutta on hienoa miten porukka on pysynyt mukana. Ajat muuttuvat, opiskelijoista tuli duunareita, tyttöystävistä vaimoja, perjantaisista kaljahuuruisista illoista perheiltoja – mutta Luton on pysynyt kokoajan mukana.

Viime vuonna juhlimme 20 vuotista taipalettamme tekemällä fanimatkan seuran nimen alkuperämaille englantiin. 20 henkeä hyppäsi lentokoneeseen ja junaan, jonka jälkeen saavuttiin Lutoniin, noin tunnin matka Lontoosta pohjoiseen.

Ensimmäisenä iltana oli sovittuna ystävyysottelu paikallisen seuran Barton Roversin kanssa. Puitteet olivat komeat. Peli pelattiin brittityyliin luonnonnurmella. Tuli tappio 6-1, mutta vierasmaali nousee tärkeään osaan ? (ottelun jälkeinen ryhmäkuva ohessa). Pelin jälkeen juhlitiin yhdessä Barton Roversin huikealla klubitalolla, jossa oli oma baari ja tunnelma katossa.

Seuraavana päivänä mentiin Lutonin matsiin. Olimme olleet etukäteen yhteydessä seuran fanivastaavaan, joten pääsimme ennen ottelua stadionille ja vaihtamaan myös pari sanaa Lutonin pelaajien kesken. Ihmetys oli aitoa kun kuulivat “Suomen Lutonista”, yksi ihmettelijöistä oli James Justin, joka siirtyi tuon läpimurtokautensa jälkeen valioliigan huippuseuraan Leicesteriin. Ja tunnelmaa riitti myös stadionin VIP tiloissa johon meidät pelin jälkeen kutsuttiin olutta juomaan.

On tosiaan niin, että elämä on osa jalkapalloa, eikä suinkaan toisin päin.”

Lauri

Application Specialist
Jääkiekko, SaiPa

“Jääkiekko kuljetti minut pienestä pohjoiskarjalaisesta Polvijärven kunnasta Joensuun kautta aina Lappeenrantaan asti. Edustin peliurallani kasvattajaseurani Polvijärven urheilijoiden (POU) lisäksi Jokipoikia Joensuussa ja sitten SaiPaa Lappeenrannassa. Oli kyllä melkoinen matka.

SaiPassa pääsin kokeilemaan vauhtia jääkiekon Suomen korkeimmalla pääsarjatasolla 10 ottelun verran. Tähän liittyy paljon hienoja kokemuksia ja muistoja.

Mieleenpainuvin muisto on ensimmäinen (ainoa) maalini liigassa 11.3.2017 TPS:ää vastaan. Tuo päivä sattui olemaan vielä avovaimoni syntymäpäivä!”

Eero

Junior Application Specialist
Salibandy, Tapanilan Erä

“Tapanilan Erän salibandykoulun kautta perustettiin uusi juniorijoukkue – sille tielle jäätiin! Pelasin Erän kakkosjoukkueessa vuosina 2004 – 2011, jonka jälkeen olen jatkanut lajin parissa aktiivisena harrastajana.

Seuraan kuuluminen etenkin kilpatasolla pelatessa oli todella oleellinen osa elämää. Oli hienoa käydä treeneissä ja turnauksissa, kun ympärillä oli parikymmentä tyyppiä, joilla on saman seuran logo rinnassa kentällä!”

Juha

Grows Manager
Jalkapallo, LauTP

“Päädyin LauTP:n seuratoimintaan mukaan, kun tytär aloitti ensimmäisen joukkuelajin kavereiden kanssa. Hiukan pelon sekaisin tuntein muistelin kuitenkin omien vanhempien osallistumista talkoisiin, kioskimyyntiin ja joukkueen tapahtumien järjestämiseen omien juniorivuosien aikana SaiPassa. ?

Elän seuraelämää tällä hetkellä lapsien kautta. En ole koskaan ollut minkään seuran fanaattinen kannattaja, mutta mielestäni vanhempien on tärkeä tukea lapsen harrastusta sekä kannustaa positiivisesti. Minulle on helppoa sitoutua seuratoimintaan, kun joukkue ja seura ovat lapselle tärkeitä.

Itselle seura tai oikeastaan joukkueen vanhemmat ovat tuoneet elämään yhden “kaveriporukan” lisää. Mukana on vanhoja tuttuja sekä täysin uusia tuttavuuksia. Tässä vanhempien porukassa aistii saman yhteishengen, joka on suureksi onneksi myös LauTP:n T12-joukkueessa. Kentän laidalla syntyy loistavia keskusteluita niin tyttöjen peleistä, urheilusta yleensä ja tietysti paljon myös urheilun ulkopuolelta.

Omat fiilikset ovat olleet samat kuin lapsen innostus jalkapalloon. Vielä ei missään vaiheessa ole tullut ajatusta, että en jaksaisi lähteä kentän laidalle kannustamaan, osallistua talkoisiin tai toimittaa kioskiin myytävää. Jopa ensimmäinen grillivuoro on tulossa ja olen vain innoissani. ?

Mukaan mahtuu jo näin lyhyen huoltajauran ajalta monta hyvää hetkeä ja tarinaa. Ehkä voisin jakaa sen, joka liittyi alussa mainitsemiini pelon sekaisiin ajatuksiin talkoista yms.

Teimme vanhempien kanssa kesäkuun helteillä yritysmuuton talkootyönä. Kyseessä oli melko iso yritys, jossa työpisteitä oli lähemmäksi sataa kuin kymmentä. ? Kun astuin ensimmäistä kertaa muutettavaan toimistoon, alkushokki oli kiltisti kuvailtuna ISO. Homma näytti niin suurelta, että reilun 10 hengen jengillä tähän menisi ikuisuus.

Pakko sanoa, että porukka on ihan mieletön! Varatut neljä päivää riitti hyvin ja duunia painettiin urakalla loistavalla fiiliksellä. Mukaan mahtui paljon naurua, sattumia, pari haaveria ja hupaisia tilanteita, joista opittiin kantapään kautta.

En olisi uskonut, että Lappeenrannasta löytyy näin kova tyttöfutisjengi. LauTP on sarjassa jaetulla kakkossijalla ja aika monta isoa junioriseuraa on kaadettu, joilla on myös kovemmat resurssit. Mutta resurssit eivät ratkaise joukkueurheilua vaan #Seurasydän eli se henki ja tahto, joka sykkii sekä pelaajissa että meissä vanhemmissa ? “

Sini

Scrum Master
Koripallo, Catz Lappeenranta

“Tyttäreni koripalloharrastus sai minut mukaan ensin kuskaamaan, kustantamaan ja kannustamaan. Myöhemmin lähdin mukaan erilaisiin taustatöihin mm. joukkueenjohtajaksi ja rahastonhoitajaksi ja lopulta myös kentälle itsekin.

Parasta koripallossa ovat mukana olevat ihmiset. Tätä kautta olen tutustunut upeisiin ihmisiin niin muihin vanhempiin kuin koripalloharrastajiinkin. On myös mahtava seurata junnujen kasvamista pelaajina ja ihmisinä.

Näin korismutsina parhaat muistot liittyvät tyttöjen kokemuksiin peleistä ja turnauksista. Lämpimimpiä muistoja ovat ne, kun tytöt joukkueena puhaltavat yhteen hiileen ja yhdessä ylittävät itsensä.”

Tapio

Quality Assurer
Jalkapallo, Balls of Babylon (B.O.B)

Päädyin lajin pariin jo seitsemänvuotiaana. “Aktiiviura” loppui viisitoistavuotiaana ja parikymppisenä pelaaminen rupesi jälleen kiinnostamaan.

Silloin perustimme ns. kakkosjengin Nurmijärveläiselle FC Insiders nimiselle “pubijengille”. Jengi koostui aikanaan legendaarisista Nurmijärven kasvateista. FC Insiders ehti toimia Nurmijärvellä reilut 20-vuotta kunnes se lopulta kuopattiin. Parhaimmillaan pelasimme nelosdivaria, muistaakseni.

Samoihin aikoin aloitti toimintansa myös nykyinen joukkueeni BOB pienemmillä kentillä. Sekin koostui legendaarisista Nurmijärven kasvateista – sellaisista, jotka olivat jo muuttaneet pääkaupungin sykkeeseen.

Kun kakkosjengi kuihtui, voimat yhdistettiin BOBin kanssa. BOB on ollut olemassa jo yli kymmenen vuotta ja itse olen ollut siinä mukana ehkä kahdeksan. Kuka näitä laskee… Enemmän ja vähemmän sama porukka ja samat naamat ovat pelanneet ja kolunneet Uudenmaan puulaakisarjoja ja -turnauksia kohta 15 vuotta.

Seuraan kuuluminen merkitsee yhteisöllisyyttä sekä vanhojen kavereiden ja tuttujen näkemistä, joiden kanssa ei kuitenkaan enää niin aktiivisesti ole tekemisissä ns. siviilielämän puolella. Tällaista ei rahalla saa.”

Anu

Application Specialist
Salibandy, NST Lappeenranta ry

“Pelasin NST:ssä naisten sm-liigaa kausina 2008-2016. Mika Strömberg, silloinen NST:n valmentaja, soitti ja kysyi lähtisinkö Lappeenrantaan pelaamaan. Pelasin tuolloin Espoon Oilersin naisten sm-liiga joukkueessa, mutta koin, että NST:ssä oli vieläkin enemmän kehittymismahdollisuuksia, joten päätin lähteä.

NST merkitsi ja merkitsee edelleen minulle todella paljon ja monenlaisia asioita, arvoja ja tunteita. NST oli erittäin tiivis yhteisö, enemmänkin perhe. Sain pelivuosilta lukuisia ystäviä, huikeita kokemuksia ja oppeja. Yhteenkuuluvuuden tunne NST:ssä oli poikkeuksellista. Seurassa toisista välitettiin ja töitä tehtiin pyyteettömästi koko seuratasolla yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Olen onnekas ja todella kiitollinen siitä, että olen saanut kuulua juuri tähän seuraan. Kerran nakki, aina nakki. ❤️

Mieleenpainuvin hetkeni on eittämättä 16.4.2016, kun voitimme Suomen mestaruuden Hartwall Areenalla Superfinaalissa! Olimme tavoitelleet mestaruutta usean vuoden ajan, saaneet pronssisia ja hopeisia mitaleja, ja vihdoin 16.4.2016 unelmamme kävi toteen. Tuona vuonna meillä oli yksiselitteisesti liigan paras joukkue. Jokainen vuodatettu hikipisara ja hetki joukkueen kanssa matkalla mestaruutta kohti oli todellakin sen arvoista!”

Antti

Director, Finance & Analytics
Jääkiekko, Kerimäen Kisa

“Pelasin Kerimäen Kisassa junnuna 1990-luvulla. Harrastuksen parista on jäänyt paljon hyviä muistoja vanhalta kotipaikkakunnalta ja monta hyvää kaveria.

Paikallispelit Punkaharjua ja Parikkalaa vastaan ulkojäillä ovat unohtumattomia. Tunnetta enemmän kuin taitoa ja runsaasti jäähyjä. Katsojat mukana matseissa, joskus jopa kentän puolella.

Kerran jopa tuomari osallistui nujakointiin pitämällä meidän kaverin käsiä takana, kun vastustaja jatkoi moukkuja. Aah, nostalgista paikallislatausta.”

Lassi

Digital Marketing Trainee
Vapaaottelu & BJJ, Jyväskylän Fight Club

“Harrastin teini-iässä nyrkkeilyä, mutta harrastus hiipui armeija-aikana. Elämääni jäi kuitenkin kamppailu-urheilun kokoinen aukko. Muutaman vuoden kuluttua opiskelujen perässä ulkopaikkakunnalle jo muutettuani, vastaan tuli Jyväskylän Fight Clubin mainos brasilialaisen jiujitsun peruskurssista. Päätin kokeilla jotain uutta – “mattolajit” kun olivat minulle aivan uusi tuttavuus. Pari vuotta harjoiteltuani päätin yhdistää vanhat pysty- ja uudet mattotaidot ja aloitin jiujitsun rinnalla myös vapaaottelun.

Harrastuksen lisäksi toimin seuran webmasterina ja tietenkin huumoriveikkona. Olen päässyt seuran mukana tutustumaan lukuisiin huipputyyppeihin. Uuden harrastuksen aloittaminen on erinomainen tapa tutustua ihmisiin uudella paikkakunnalla. Yhteishenki Jyväskylän Fight Clubilla on aivan omaa luokkaansa. Kamppailu-urheilussa ylipäänsä ihmiset tulevat monenlaisista taustoista, joten kaikki voivat olla omia itsejään.

Mikään kokemani fiilis ei vertaudu jännitykseen ennen kehään tai tatamille nousemista. Riippumatta siitä, onko ottelun jälkeen nostettu minun vai vastustajan käsi, on turnauksiin ja matseihin osallistuminen ollut minulle joka kerta erävoitto kamppailussa sisäistä nynnyäni vastaan. Suurin voitto tässä kamppailussa oli vapaaotteludebyyttini.”

Antti

Senior Account Manager
Salibandy, entinen NST nykyinen SaiPa SB

“Olin ajanut linja-autoa aiemmin työkseni ja poikien salibandyharrastuksen myötä tuli jälleen tarvetta kuljetuspuolen ammattitaidolle. Niinpä kävin tarvittavat ammattipätevyyspäivät ja ajoin ensimmäisen pelimatkan 11.3.2017. Tämän jälkeen on tullut kierrettyä joukkueiden kanssa Suomea aina Oulun korkeudelle saakka.

Seuran nimi muuttui vastikään yhdistymisen seurauksena, mutta nimestä ja väreistä huolimatta pelimatkoilla mukana oleminen ja tukijoukkoissa oleminen on muodostunut tärkeäksi osaksi talviajan viikonloppuja.

Kuljettajan näkövinkkelistä mieleenpainuvin reissu on ollut 2019 elokuussa tehty kahden päivän reissu SM -karsintoihin Ouluun NST:n 05 -poikien kanssa. Paluumatkalle pääsimme Oulusta klo 20 aikaan ja näin ollen Lappeenrantaan saavuttiin aamuyön tunteina. Liitteenä oleva kuva on kyseiseltä matkalta. Pojat pelasivat hienot ottelut ja lopulta ansaitsivat paikan SM sarjaan. Kolmen aikuisen voimin (valmentaja, huoltaja ja kuljettaja) pidimme pojista huolta ja pojat puolestaan hoitivat oman osuutensa mallikkaasti!”

Ville

Application Specialist
Jääkiekko, Kärpät (ja usea muu seura)

“Pelasin jääkiekkoa sarjatasolla melkein 15-vuotta. Nyt olen eläköitynyt.

Urheilu-uran aikana tuli edustettua useaa seuraa Suomessa ja ulkomailla. Jokaisen seuran edustajana sain olla osa hienoa seurayhteisöä.”

Terhi

Senior Integration Specialist
Salibandy, NST (ja Kuopion Welhot)

“Kävin ensin katsomassa salibandy-pelejä ja siitä alkoi innostus, että voisin itsekin kokeilla lajia. NST-seuraan päädyin, kun muutin Lappeenrantaan ja etsin naisporukkaa, missä jatkaa lajin harrastamista.

Olen ollut seuran toiminnassa mukana vuodesta 2006 alkaen urheilijana ja toimitsijana. Olisi tarkoitus jatkaa toimitsijahommia tänäkin vuonna.

Seurassa tärkeää on yhteisöllisyys ja mahtava joukkuehenki! Olen huomannut, että nämä samat asiat ovat tärkeitä niin pelaajana kun toimitsijana.”

Johanna

Accounting Offices (AO) Program Manager
Padel, Padel Club Finland

“Kun pojat aloittivat padelin aktiivisen harrastamisen ja lajin tuntemus laajeni, ystäväpiiriini kuuluvat naiset houkuttelivat minut mukaan Padel Club Finland ry:n naisille suunnattun aloitustapahtuman. Rohkaistuin osallistumaan.

Tapahtumassa meitä oli mukana kaksikymmentä eri ikäistä ja erilaisilla urheilutaustoilla olevaa naista. Pelasimme hapuillen ensimmäisen pelin – ja jäin heti koukkuun. Osa tuolloin osallistuneista naisista on nykyään myös ystäviäni ja totta kai, pelaamme edelleen. ?

Nykyään osallistun myös itse kilpailuihin ja toimin huoltajana ja kannustajana – myös kolme poikaamme ja heidän isänsä harrastavat ja kilpailevat samassa lajissa.

Kiireisen lapsiperhe -ajanjakson harrastin yksilölajeja, mutta olen koko ikäni haaveillut liittymisestä seuratoimintaan. Seura tarjoaa välittävän, lämminhenkisen ja kannustavan sosiaalisen yhteisön edistäen urheilullista elämäntapaa. Seuraan kuulumisen merkitys on iso osa tämän hetkistä niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointiani.”

Sirpa

Key Account Manager
Salibandy, Saimaan Pallo Salibandy ry

“Toimin tyttären joukkueessa rahastonhoitajana ja asiantuntijana koko seuran talousasioiden parissa.

Seura perustettiin kesällä ja olen ollut mukana seurassa alusta asti. Tulin mukaan toimintaan vanha seuran mukana. On mieleenkiintoista olla mukana uuden seuran käynnistämisvaiheessa, kun kaksi seuraa yhdistetään yhdeksi isoksi seuraksi.

Osallistuminen ja mukana oleminen siinä, mistä omat lapset tykkäävät on varmasti suurin juttu. Jos vielä omalta osaltani pystyn auttamaan seuran toiminnassa, niin tottakai sen teen. Myös yhteisöllisyys vaikuttaa vahvasti.”

Tuuli

Product Marketing Specialist
Yleisurheilu, Helsingin Kisa-Veikot

“Aloitin yleisurheiluharrastuksen nappulaiässä. Sivussa kokeilin muitakin lajeja, mutta yleisurheilu oli aina se ykkönen. Uskon, että lajivalintaani vaikutti paljon myös seura – HKV:ssä oli aina hyvä yhteishenki ja treenit olivat kivoja. En kokenut samanlaista yhteisöllisyyttä muualla.

Vaikka kyseessä on yksilölaji, HKV:n porukka on silti yhtä joukkuetta iästä riippumatta. Treeniaikaan kenttä kuhisee tiilenpunaisiin tuuliasuihin ja mustavalkoisiin T-paitoihin soinnustautuneita treenaajia. Seura-asun käyttö viestii ylpeyttä omasta seurasta ja halua kuulua mukaan porukkaan. Käytän itsekin seura-asua mielelläni. Se päällä tulee olo, että minäkin saan edelleen olla yksi meistä!

Nykyään käymme vanhojen yu-kavereiden kanssa kerran viikossa treenamassa, mutta muuten en ole aktiivinen toimija seurassa. Matkan varrelle on kuitenkin kertynyt hienoja muistoja niin treenileireistä, omista kisoista kuin vapaaehtoistyöstä erilaisissa yleisurheilutapahtumissa.

Mieleenpainuvin muisto ovat Helsingin MM-kisat 2005, joissa olin töissä lähettinä muiden seurakavereiden kanssa. Minulla kävi upea tuuri, kun pääsin korinkantajaksi naisten satasen finaaliin.

Kuvaksi valitsin otoksen viimeisistä kisoistani. Ilmekin kertoo, että eiköhän tämä ollut tässä. Rinnassa on kuitenkin säilynyt vaahteranlehti myös noiden aikojen jälkeen.”