Tukena asiakkaan päivittäisissä haasteissa

Asiakaspalvelun tärkein tehtävä on olla asiakkaan tukena arjessa auttamalla ratkaisemaan päivittäisiä haasteita. Kun asiakas saa palvelustamme täyden hyödyn irti ja pystyy keskittymään täysillä omaan liiketoimintaansa, asiakaspalvelun tehtävä on onnistunut. Asiakaspalvelija ei ainoastaan selvitä palveluun liittyviä teknisiä ongelmia, vaan toimii asiantuntijana tarjoten ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen. Asiakaspalvelun laadun suhteen olemme tinkimättömiä ja asiakaspalvelijamme saavat jatkuvaa kiitosta asiakasymmärryksestään sekä palvelun saatavuudesta. Laadun takaamiseksi etsimme ihmisiä, joilla on suuri määrä energiaa, vahva sisäinen motivaatio ja halu kehittää itseään jatkuvasti.

Monipuolinen asiakaspalvelutyö

Tutkitusti tyytyväiset asiakkaat

Laajat sähköiset palvelukanavat

Juha Kaksonen

Aloitin työskentelyn Lappeenrannan toimistolla heinäkuussa 2015. Työtehtäviini kuuluu Severan asiakkaiden tukeminen erilaisissa arkisissa haasteissa. Työ on haastavaa ja monipuolista. Tuntuu, että jokainen päivä on aina hieman erilainen ja aina oppii jotain uutta. Toimistolle on aina kiva tulla. Täällä on joka aamu vastassa loistavat työkaverit, joiden kanssa on mukava tehdä töitä.

Juha Kaksonen
Application Specialist
Tia Björkell

Kolme vuotta sitten aloitin asiakaspalvelijana Maventalla ja nyt olen kaksi vuotta esimiehenä saanut kehittää meidän asiakaspalvelua yhdessä mahtavan tiimini kanssa. Visma Solutions antaa vapaat kädet kehittää ja kehittyä. Täällä jokaisesta työntekijästä pidetään huolta panostamalla kaikkien työhyvinvointiin ja viihtyvyyteen. On hienoa saada olla osana kasvavaa firmaa ja päästä myös itse kasvamaan sen mukana.

Tia Björkell
Support Manager

Asiakaspalvelun avoimet työpaikat

Alla kaikki asiakaspalvelun avoinna olevat työpaikat. Jos taitojasi vastaavaa työpaikkaa ei ole tarjolla, lähetä meille avoin hakemus.

Oletko huippuosaaja vailla uusia haasteita?

Katso avoimet työpaikkamme!