‹ Takaisin Haastattelut-sivulle

Bisnespöydän haastattelussa

Ulla Heinonen

Toimitusjohtaja, Gaia Consulting Oy

Kuka?

Ulla Heinonen on kestävän liiketoiminnan konsultointiyritys Gaia Consulting Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on parinkymmenen vuoden tausta liiketoiminnan kehittämisestä, strategia- ja innovaatiotyöstä, kestävän kehityksen konsultoinnista ja tutkimustyöstä. Hän on myös väitellyt ympäristötekniikasta.

Heinonen on tukenut yritysten vastuullisuustyötä ja liiketoiminnan kehittämistä monella toimialalla ja rakentanut ja toimeenpannut laajoja liiketoiminta- ja vastuullisuusstrategioita ja -järjestelmiä. Konsultoinnin lisäksi Heinosella on vahvaa osaamista IT-toimialalta, jossa hän on toiminut monissa tehtävissä.

Haastattelun aihe

Oli kyseessä sitten iso pörssiyritys tai pieni pk-yritys, vastuullisuus on asia, jota johto ei voi enää sivuuttaa. Painetta vastuulliselle toiminnalle ja sen kehittämiselle tulee vahvasti sidosryhmiltä – asiakkaat, omistajat, sijoittajat, työntekijät – ovat entistä kiinnostuneempia vastuullisuudesta ja yrityksen luomasta arvosta yhteiskunnalle.

Integroimalla kestävän kehityksen ja innovointiajattelun liiketoiminnan kehittämiseen voidaan saavuttaa kannattavaa kasvua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tähän liittyvät sosiaalinen vastuu (yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja työntekijäkokemus), ympäristövastuu (ilmastonmuutos, kiertotalous ja vesi) ja taloudellinen vastuu (kannattavuus, aluetaloudellinen vaikuttavuus ja brändi).

Mitä vastuullisuus tarkoittaa yritykselle? Miten vastuullisuutta voi kehittää kannattavalla tavalla? Miten vastuullisuus muutetaan kilpailueduksi?