Solutions’20-verkkotapahtuma

Mistä kestävä arvo muodostuu?

Bisnespöytä-podcastin Solutions’20-tapahtumaan varten tekemissä haastatteluissa keskustellaan, mistä pitkän tähtäimen menestys muodostuu. Voiko vastuullisuus olla kilpailuetu? Miten tekoäly vaikuttaa työntekoon? Millaisia hyötyjä vastuullisella yhteistyöllä voidaan saavuttaa? Bisnespöytää luotsaa tuttuun tapaan toimittaja Ani Rumpu.

haastattelussa

Ulla Heinonen

Toimitusjohtaja, Gaia Consulting Oy

“Integroimalla kestävän kehityksen ja innovointiajattelun liiketoiminnan kehittämiseen voimme saavuttaa kannattavaa kasvua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Meidän on myös käytettävä mahdollisuuksia, joita digitalisaatio meille tarjoaa.”

Heinosella on 20 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, strategia- ja innovaatiotyöstä sekä kestävän kehityksen konsultoinnista ja tutkimuksista. Haastattelussa keskustellaan siitä, mitä vastuullisuus tarkoittaa yritykselle ja miten se muutetaan kilpailueduksi.

Kuuntele haastattelu tästä

Haastattelussa

Katri Saarikivi

Aivotutkija ja tieteen popularisoija

Katri Saarikivi on tieteen popularisoija ja kognitiivisen neurotieteen tutkija. Hänellä on vuosien tausta työ- ja organisaatiopsykologian alalla. Yksi Katrin tavoitteista on auttaa organisaatioita menestymään paremmin monimutkaisissa ja muuttuvissa ympäristöissä.

Haastattelussa keskustellaan siitä, mitä tekoälyn kehittyminen tarkoittaa ihmisaivojen kannalta. Mikä muuttuu, kun tekoäly saapuu työpaikoille? Miten luodaan aivojen käytölle hyvät työolosuhteet? Entä miten organisaatiokulttuuri vaikuttaa aivoihin?

Kuuntele haastattelu tästä

Haastattelussa

Teppo Rantanen

Tampereen kaupunki

Teppo Rantanen kertoo haastattelussa Smart Tampere -kehityshankkeesta, jonka avulla rakennetaan kestävää ja älykästä Tampereen seutua. Hankkeen tavoite on, että asuminen, eläminen ja liikkuminen Tampereen seudulla ovat hiilineutraaleja ja palvelut toimivat digitaalisesti.

Haastattelussa Rantanen kertoo, miten miten Tampereen kaupunki on lähestynyt näitä varsin kunnianhimoisia tavoitteita. Mitä hyötyä matkan varrella tulleista opeista voi olla kestävää kasvua tavoitteleville yrityksille? Lisäksi pohditaan, miten yritykset voivat yhdessä parantaa oman alueensa kilpailukykyä.

Haastettelu julkaistaan verkossa kesän aikana.