Henna Pekkala

Data Engineer

Mitä teet työksesi täällä?

Etsin ja selvitän hyödyllistä tietoa ja rakennan sekä huollan niin sanottuja dataputkia, joiden välillä data eli tieto kulkee. Työni on tavallaan etsivän työtä. Saatan esimerkiksi saada pyynnön selvittää, miten jotain lukua käytetään ohjelmistossa tai miten asiakkaat voivat menestyä. Lyhyemmin kiteytettynä voisi sanoa, että etsin ja kehittelen keinoja, joilla saadaan parempia oivalluksia datasta.

Miten päädyit Visma Solutionsille?

Urani Visma Solutionsilla alkoi kesätöiden kautta. Tulin taloon kesällä 2017. Opiskelin LUT-yliopistolla hakiessani kesätöitä täältä. Silmäilin Lappeenrannan alueen yrityksiä, joista Visma Solutions herätti kiinnostukseni. Ihmettelin silloin, kun näin isossa yrityksessä ei ollut avoimia kesätyöpaikkoja, joten laitoin avoimen hakemuksen sisään.

Kuulin myöhemmin opiskelukaveriltani hänen olleen työhaastattelussa Visma Solutionsille kesätraineeksi. Tiedustelin heti Visma Solutionsilta omasta hakemuksestani, ja kuulin kesätöiden hakuajan umpeutuneen ennen oman hakemukseni saapumista. Onneksi sitkeyteni palkittiin työnhaussa ja sain mahdollisuuden. Tein viikonlopun aikana pyydetyt ennakkotehtävät ja pääsin työhaastatteluun seuraavalla viikolla.

Saimme molemmat kaverini kanssa kesätyöpaikat täältä. Olin opiskeluaikoina sen jälkeen yhtä kesää lukuun ottamatta kaikki kesät Visma Solutionsilla. Vuodesta 2020 olen työskennellyt täällä yhtäjaksoisesti, ja tein työn ohella diplomityötäni. Valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2021.

Millaista täällä on työskennellä?

Pidän työn vapaudesta. Täällä luotetaan työntekijöihin ja saa joustoa työajoissa. Työntekijät voivat pandemian jälkeenkin itse valita, työskentelevätkö he toimistolla, etänä vai hybridimallilla. Lisäksi on mahtavaa, kun saa priorisoida ja päättää työn suuntaa. Esimerkiksi, mitä asiaa haluaa edistää ja mikä voi jäädä odottamaan parempia aikoja. Täällä ei työskennellä liukuhihnalla, vaan tiimin kanssa voimme yhdessä keskustella ja priorisoida työnkuvaa. Turhia prosessien kankeuksia pyrimme välttämään, jotta saamme asioita ketterästi edistettyä.

Mikä on parasta työssäsi?

Tykkään, kun voin auttaa toisten työskentelyä. Se, että muiden työ sujuvoituu ja päästään eroon kaikesta turhasta, kuten copy-pastaamisesta, erilaisten käyttöliittymien kohtien yksi kerrallaan aukiklikkailuista ja niin edelleen. Parasta on, kun ratkomme, suunnittelemme ja toteutamme arkea helpottavia toimintoja ja ratkaisuja. Se tuntuu työssäni parhaalta.

Mikä on paras onnistumisesi?

Eräs selvitystyö, jossa raportoitu data näytti erilaiselta kuin käyttöliittymästä käsin katsottuna, vaikka niiden piti olla kaiken järjen mukaan samanlaiset. Se vei aikaa ja vaati paljon ajatustyötä. Testailin erilaisia skenaarioita selvittäessäni, mikä siihen vaikuttaa, että ne näyttävät erilaisilta. Aikani testailtuani löysin juurisyyn, jonka jälkeen se oli nopea korjata. Se oli etsivän työtä, jonka ratkaisu tuntui juhlan paikalta, vaikka kyseessä olikin aika pieni “ongelma”.

Mikä on siisteintä, mitä olet päässyt tekemään?

Viime aikoina on ollut siistiä työskennellä erityisesti datan tietoturva-asioissa. Olen saanut jonkun idean ja ajatellut sitä ääneen tiimille. He ovat sitten ottaneet kantaa asiaan. Oikeita projekteja syntyy myös näistä ääneen sanotuista ajatuksista.

Mitä haluaisit oppia seuraavaksi?

Tietoturva muuttuu ja kehittyy kaiken aikaa, joten sieltä puolelta haluan oppia lisää. Minua kiinnostaa erityisesti datan tietoturva ja pilvipalvelujen hyödyntäminen. Nämä ovat tulevaisuuden juttuja kasvavissa määrin.

Takaisin uratarinoihin

Tule meille töihin!

Onko sinulla sama tavoite kuin meillä: tehdä yritysten ja työntekijöiden arjesta tuottavampaa ja siistimpää? Jos olet huippuosaaja etsimässä uusia haasteita, tartu tilaisuuteen tai jätä avoin hakemus.