Autamme asiakkaitamme myös poikkeustilanteessa

Vallitsevassa poikkeustilanteessa teemme yrityksenä kaikkemme suojataksemme asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme. Käynnissä oleva tilanne ei aiheuta muutoksia asiakaspalvelun aukioloaikoihin tai saatavuuteen. Tapaamiset pyritään hoitamaan ensisijaisesti virtuaalisesti.

Ohjelmistoratkaisumme tukevat liiketoimintaasi

Ohjelmistoratkaisut helpottavat sinua liiketoiminnan ohjaamisessa ja etätyön järjestämisessä myös poikkeustilan aikana. Kattavan tuoteperheemme ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme toimivan kokonaisratkaisun yrityksen johtamiseen digitaalisesti ja toimistotyön organisoimiseen sähköisesti.

Seuraa kassavirtaa ja reagoi tarvittaessa

Netvisorin kassavirtaennusteen avulla on helpompi suunnitella tulevaa ja johtaa yrityksen toimintaa. Olemme koonneet kassavirran hyödyntämiseen ohjeita blogiin ja kuunneltavaan muotoon Bisnespöytä-podcastiin. Jos käytössäsi on Professional tai Premium -paketti, kannattaa myös tutustua BI- ja raportointiratkaisuihin, joita voi ottaa käyttöön Netvisor Storesta. Järjestämme kassavirtaan liittyen maksuttoman webinaarin, jossa näytämme, miten kassavirtatyökalu toimii ja miten se helpottaa yrityksen talouden hallintaa.

Ilmoittaudu Kassavirta-webinaariin tästä

Verkkolaskutus on luotettavin vaihtoehto

Suosittelemme laskutuksen hoitamiseen verkkolaskutusta, jolloin ulkoiset riskitekijät eivät vaikuta laskuliikenteeseen. Verkkolaskuoperaattoriimme Maventaan sisältyy myös skannauspalvelu, jonka toimivuus on täysin turvattu poikkeustilanteen aikana. 1.4.2020 voimaan astuneen verkkolaskulain vaatimuksia on helpotettu, mutta Valtionhallinto kannustaa edelleen yrityksiä siirtymään EU-standardien mukaiseen verkkolaskutukseen.

Lue blogi: Verkkolaskulaki antaa oikeuden jättää paperilasku maksamatta

Sähköinen allekirjoitus helpottaa etätyötä

Sähköinen allekirjoitus on tietoturvallinen tapa kerätä allekirjoitukset esimerkiksi sopimuksiin, tilinpäätöksiin ja valtakirjoihin. Tavoitat asiakirjan allekirjoittajat ajasta ja paikasta riippumatta, nopeutat päätöksentekoa ja saat esimerkiksi kaupat maaliin helposti paikasta riippumatta. Visma Sign-palvelussa asiakirja allekirjoitetaan vahvalla tunnistautumisella, joka on juridisesti pätevä tapa allekirjoittaa.

Katso webinaaritallenne: Kaikki sähköisestä allekirjoittamisesta

Projektit eteenpäin ja asianosaisten ulottuville

Poikkeustilanteen takia etenkin tietotyötä tekevät yritykset ovat siirtyneet etätöihin. Kannattaa varmistaa, että kaikki projektinhallintaan liittyvät tiedot ovat verkkopohjaisissa työkaluissa. Näin tiedot päivittyvät järjestelmään ja ovat aina kaikkien asianosaisten saatavilla. Muistathan, että projektinhallintaan suunnitellut ohjelmistomme Visma Severa ja ValueFrame ovat käytettävissä myös mobiilisti.

Lue vinkit tietotyöläisen etätyöskentelyyn

Pidä huolta tietoturvasta myös poikkeustilanteessa

Jokaisen yrityksen on huolehdittava tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttämisestä omien asiakkaiden ja työntekijöiden osalta. Ohjelmistotalona voimme osaltamme auttaa siinä, että yritykseesi ja sidosryhmiisi liittyvät asiat on mahdollisimman helppo tarkistaa ja hoitaa tietoturvallisesti.

Käytä tietoturvallisia lomakkeita

Tietoturvallinen verkkolomake nopeuttaa sekä täyttäjän että käsittelijän työtä. Verkkolomake allekirjoitetaan vahvasti tunnistautumalla, jolloin voidaan varmistaa täyttäjän henkilöllisyys. Verkkolomake sopii käytettäväksi mm. tilauslomakkeisiin, ehtojen hyväksymiseen, valtakirjoihin ja sen takaamiseen, että tiedon pyytäjällä on oikeudet pyytämiinsä tietoihin.

Lue blogiteksti Visma Signin eduista poikkeustilanteessa

Hyödynnä vahvaa tunnistautumista

Kaikki asiakirjat ja dokumentit tulee voida toimittaa tietoturvallisesti asianosaiselta toiselle. Asiakirjojen välittämistä sähköpostilla kannattaa välttää, sillä siihen liittyy aina iso tietoturvariski. Paras tapa turvata asiakirjojen päätyminen oikealle henkilölle, on pyytää vastaanottajalta vahvaa tunnistautumista. Tällöin voit olla varma, että vain asianosaiset pääsevät käsiksi heille osoitettuihin dokumentteihin.

Lue lisää sähköisen allekirjoituksen turvallisuudesta

Jaa tietoa vain suljetussa ympäristössä

Kaikki ohjelmistomme ovat pilvipohjaisia ja käyttäjät ohjelmistoissa ovat ennalta määritellyt. Näin asianosaiset pääsevät käsiksi heille tarpeelliseen tietoon reaaliajassa, eikä mitään tietoja tarvitse siirtää pois ohjelmistosta. Netvisoriin on myös kehitetty sisäinen tiedonsiirtotyökalu, jonka avulla työntekijä voi lähettää palkanlaskijalle suoraan viestejä ja liitteitä, kuten muutosverokortit ja sairauspoissaolotodistukset.

Lue lisää palkanlaskennan tiedonsiirtotyökalusta

Ratkaisuja rahoitustarpeeseen

Tällä hetkellä kukaan ei tiedä, kuinka kauan poikkeustila kestää. Varmaa on kuitenkin, että tilanne vaikuttaa ikävästi myös yritysten talouteen. Jos yrityksesi tulevaisuus huolettaa, muista, että monet tahot tarjoavat yrityksille taloudellista apua tässä haastavassa tilanteessa.

OP Laskulaina – vaihda myyntisaamiset rahaksi

Tarjoamme Netvisor-käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa lähetetyt laskut rahaksi suoraan käyttöliittymässä OP:n kanssa suunnitellun laskurahoituspalvelun avulla. Se sopii tilanteeseen, jossa tarvitset kassaan käyttöpääomaa, mutta muunlainen rahoitus ei ole vielä ajankohtainen.

Palvelun hinta on max. 2 % kuukausikorko vaihdetulle rahasummalle. Lainasumma lyhenee automaattisesti, kun asiakkaasi maksaa laskun. Palveluun ei liity muita kustannuksia ja se sopii kaikkien pankkien asiakkaille.

Katso usein kysytyt kysymykset palvelusta

Ulkopuolinen rahoitus ja yritystoiminnan turvaaminen

Monet tahot tarjoavat yrityksille taloudellista apua koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Voit esimerkiksi saada pankiltasi lyhennysvapaata, lisälainaa tai juostoa luoton käyttöön. Myös verottaja on luvannut kevennyksiä yrittäjille. Liiketoiminnan kehittämiseen on tarjolla Business Finlandin rahoitus. Finnvera on julkaissut pk-yrityksille oman tukipakettinsa. Myös yksinyrittäjät on otettu huomioon kunnilta haettavassa rahoitusvaihtoehdossa. Kokosimme apua tarjoavat tahot blogitekstiin. Teksti päivittyy tarvittaessa.

Lue vaihtoehdot yritystoiminnan turvaamiseen

Etätyön työkalut ja vinkit

Blogi

Työkalut ja vinkit tietotyöläisen etätyöskentelyyn

Listasimme työkalut, joilla etätyöskentelystä voi tehdä sujuvampaa. Vinkit sopivat hyvin sovellettavaksi myös yrittäjän arkeen.

Siirry lukemaan blogi

Pienyrittäjän etätyö

Blogi

Ohjelmistovinkit pk-yrittäjän etätyöskentelyyn

Modernien työkalujen avulla yrityksen arjen ja talouden pyörittäminen onnistuvat helposti ilman lähikontakteja. Kokosimme yhteen parhaat ohjelmistovinkkimme.

Siirry lukemaan blogi

Vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin

 • Miten Visma Solutions on varautunut poikkeustilanteeseen?

  Suosittelemme työntekijöillemme etätyöskentelyä mahdollisuuksien mukaan. Kaikki tapaamiset pyritään hoitamaan virtuaalisesti. Esimerkiksi asiakastapaamiset ja -koulutukset hoidetaan ensisijaisesti verkossa. Käyttämämme työkalut mahdollistavat joustavan ja luotettavan etätyöskentelyn.

  Noudatamme myös hallituksen antamaa suositusta yli 500 henkilön joukkotapahtumien perumisesta ja olemme muuttaneet Solutions’20 -tapahtuman virtuaalitapahtumaksi.
  Lue lisää tapahtumasta

  Mikäli tuotteidemme käyttöön liittyen on kysymyksiä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

  Tiedote varautumisestamme koronavirukseen

 • Voinko olla varma, että käyttämäni ohjelmistotuote toimii myös poikkeustilan aikana?

  Olemme varautuneet ja käyneet läpi kaikkien tuotteidemme osalta vastuut ja keinot jatkuvuuden varmistamiseksi.

 • Mistä saan lisätietoa ohjelmistoratkaisuista?

  Mikäli haluat tietää lisää jostakin ohjelmistoratkaisustamme, voit olla yhteydessä kyseisen tuotteen myyntiin. Yhteystiedot löytyvät tuotekohtaisilta sivuilta.

 • Tarvitsen tuotteen käyttöön koulutusta. Miten toimin?

  Koulutustarpeissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluun tai suoraan kouluttajiimme. Löydät yhteystiedot tuotekohtaisilta verkkosivuilta. Tapaamiset pyritään hoitamaan ensisijaisesti virtuaalisesti.

  Solutions Online Academyssä pääset katsomaan ohjevideoita virtuaalisesti. Kaikki online-kurssit ovat maksuttomia ja avoinna kaikille asiakkaillemme. Pääset kirjautumaan Academyyn sosiaalisen median tunnuksillasi tai luomalla uudet käyttäjätunnukset.

  Siirry Academyyn

 • Voinko olla varma, että laskut menevät perille myös poikkeusaikana?

  Vallitsevalla koronatilanteella ja sen leviämisen estämiseksi tehdyillä toimenpiteillä ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan vaikutusta ostolaskujen skannauspalvelun toimintaan vaan palvelu toimii normaalisti.

  Palvelussamme paperilaskut otetaan vastaan ja skannataan Joensuussa. Skannattujen laskujen validointihenkilökunnalle on tarjottu työkalut etätyön tekemiseen työn jatkuvuuden varmistamiseksi. Tiedotamme heti, mikäli palvelun toimintaan on odotettavissa muutoksia.

 • Toimiiko asiakaspalvelunne normaalisti myös poikkeustilanteessa?

  Käynnissä oleva tilanne ei aiheuta muutoksia asiakaspalvelun aukioloaikoihin tai saatavuuteen. Asiakaspalveluumme voi olla normaalisti yhteydessä ongelmatilanteissa. Tuotteen käyttöön liittyvissä asioissa suosittelemme hyödyntämään tuotekohtaisia ohjesivustojamme ja Solutions Online Academya.