Blog

blogit

Mitkä ominaisuudet tekevät huippumyyjän? Asiantuntijat kertovat menestyksen avaimia myyntityöhön

Huippumyyjäksi kasvaminen vaatii erilaisten taitojen lisäksi oikeanlaista asennetta, intohimoa ja itsensä jatkuvaa kehittämistä. Visma Solutionsilla myynnissä työskentelevien asiantuntijoiden mukaan myynnin osaaminen kehittyy tekemällä ja omien virheiden kautta oppimalla. Menestyvä myyjä omistautuu työlleen, mutta ei anna sille koko elämäänsä.

Milla Hiltunen, Rosa Nupponen ja Minna Kuusela blogit

Työkavereiden kanssa ystävystyminen

Työpaikoilla syntyy parhaimmillaan ystävyyssuhteita, jotka säilyvät, vaikka työpaikka tai tiimi vaihtuisi. Työkaverit ovat monille voimavara arjessa ja toisille työtoveruus syventyy ystävyydeksi asti. Meillä Visma Solutionsilla työskentelevät Minna Kuusela, Milla Hiltunen ja Rosa Nupponen kertovat kokemuksistaan ja havainnoistaan työyhteisössä ystävystymisestä.

blogit

Kasvavaan yritykseen rekrytoidaan aktiivisesti – näin rekrytointi etenee Visma Solutionsilla

Työnhaku on muuttunut viime vuosien aikana. Osaajapula on saanut aikaan monia työpaikan etsintää ja hakemista helpottavia ratkaisuja sekä luonut hakijoille uusia tapoja osoittaa kiinnostustaan uusiin haasteisiin. Yksinkertaisimmillaan työnhakuun riittää kontaktointi somessa tai muu yhteydenotto. Tässä blogissa Visma Solutionsin rekrytoinnin asiantuntijat Ulla-Mari Kuusinen ja Katia Rajanen kertovat rekrytointiprosessistamme, eli mitä tapahtuu sen jälkeen, kun vastaanotamme työhakemuksen.

Työsuhde-edut Visma Solutionsilla blogit

Työsuhde-edut Visma Solutionsilla

Työsuhde-edut ovat arvostettuja etuja, jotka työntekijä saa rahapalkkansa lisäksi. Meillä Visma Solutionsilla on laaja kattaus työsuhde-etuja, joissa huomioidaan ihmisen hyvinvointia monin eri tavoin. Tässä blogissa avaamme työsuhde-etujamme, ja niistä kertovat henkilöstökoordinaattorina työskentelevä Titta Tuuva ja työntekijäkokemuksen asiantuntijana työskentelevä Ella Rintamäki.

blogit

Quiet quitting voi olla myös työnantajalähtöistä työhyvinvoinnin kehittämistä

Quiet quitting on tällä hetkellä kuuma puheenaihe. Nimestä huolimatta quiet quitting ei tarkoita työstä tai työnteosta luopumista, vaan hyvinvoinnin hinnalla jatkuvan ylisuorittamisen lopettamista. Sitoudumme kantamaan vastuun omasta työstämme ja venymme kriittisissä tilanteissa, vaikka työkulttuurimme tukee quiet quittingin ajatusta. Visma Solutionsin työkulttuuriimme kuuluu jatkuva kehittäminen. Kehitämme tuotteidemme ja asiakaskokemuksen lisäksi erilaisia tapoja, joilla henkilöstö jaksaa ja voi hyvin. Tiedämme, että hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen vahvuus ja kilpailuetu.

blogit

Laurin uramuutos jääkiekkoilijasta taloushallinnon sovellusasiantuntijoiden tiiminvetäjäksi

Meillä Visma Solutionsilla tiiminvetäjänä työskentelevä Lauri Piiroinen on entinen jääkiekkoilija, jonka urasuunnitelmat menivät uusiksi joitakin vuosia sitten. Hänen mielenkiintoinen urapolkunsa meillä alkoi opiskelujen ohella työskennellessä. Opintojen aikana Lauri on kehittynyt harjoittelijasta spesialistiksi ja siitä aina esihenkilöksi asti. Kesällä 2022 maisteriksi valmistunut Lauri on Netvisorin asiakaspalvelun asiantuntijoiden tiiminvetäjä.

blogit

Työn ja kilpaurheilun yhdistäminen Visma Solutionsilla

Meillä Visma Solutionsilla työskentelee aktiivisia kilpaurheilijoita sekä kilpauransa jo päättäneitä urheilijoita, ja heidän lisäkseen urheilua aktiivisesti harrastavia työntekijöitä. Tavoitteellinen urheilu vaatii aina aikaa ja omistautumista treenaamiselle. Kilpaurheilulle ja työlle omistautuminen vaatii tasapainoilua työ- ja vapaa-ajan välillä. Inka Lampinen ja Karl Engelvuori kertovat omista kokemuksistaan, ja miten he ovat elämässään yhdistäneet työn Visma Solutionsilla ja tavoitteellisen urheilun liiga- ja 1A-divisioonatasolla.

blogit

Learning & development at Visma Solutions

We have a culture where we aim high. Learning & development has been recognised as a strategically important focus area at Visma Solutions. We want to be recognised as a company that provides opportunities for growth and development for everyone, no matter what your job is.

Kasperi Kantonen valmiina lähtöön Visma Ski Classics Ylläs-Levi -hiihdossa blogit

Omalla pelikirjalla onnistuneesti maaliin

Visma Solutionsia edusti vuoden 2022 Visma Ski Classics Ylläs-Levi -hiihdossa neljä hiihtäjää, joista kaksi oli reissussa ensi kertaa ja myös lähes ensimmäistä kertaa tänä talvena suksilla Ylläksen lähtöviivalla. Kasperi Kantonen kirjasi blogiin hiihdon aikaisia tuntemuksiaan, ylä- ja alamäkiä.

blogit

Life in Solutions 2021 – Videotuotantoa markkinointitiimissä

Life in Solutionsin 2021 -videoblogisarjan viimeisessä osassa Marketing Trainee Anselmi ottaa katsojan mukaan seuraamaan mainosprojektia. Projekti alkaa kuvauspaikan rakentamisella ja kuvamateriaalin taltioimisella. Seuraavaksi on vuorossa videon leikkaus, erikoistehosteet ja ääniraidan tekeminen. Lopuksi ääni ja kuva saatetaan yhteen ja lopputuloksena on valmis mainosvideo. Videolla esiintyvä Anselmi on lisäksi vastannut koko Life in Solutions 2021 -blogisarjan toteutuksesta.

blogit

Life in Solutions 2021 – Integraatioita, alustoja ja ohjelmistorobotiikkaa

Life in Solutions -videoblogisarjan kolmannessa osassa Integration Trainee Matias kertoo monipuolisesta työnkuvastaan integraatioiden parissa. Matiaksen työnkuvaan kuuluu integraatioihin liittyvä bisnespuoli sekä integraation toteuttaminen koodissa. Tämän lisäksi hän toimii myös ohjelmistorobottien parissa, eli auttaa karsimaan rutiininomaisia ja yksinkertaisia työtehtäviä. Katso video!

blogit

Life in Solutions 2021 – Enemmän kuin perinteistä tuotekehitystä

Vuoden 2021 Life in Solutions -videoblogisarjan toisessa osassa Development Trainee Susan kertoo millaista hänen työnsä on Netvisorin laadunvarmistuksessa ja Ketterä-projektin parissa. Etenkin jälkimmäinen on melko kaukana perinteisestä tuotekehittäjän työstä. Susanin työpäivät ovat vaihtelevia ja koostuvat useista palavereista, joissa hänen tehtävänään on saattaa eri tahojen näkemyksiä yhteen. Katso video!

Sini Alamäki toimii Ninjana Visma Solutionsin tutotekehityksessä blogit

Ninjana softakehityksessä

Vismassa työskentelee kansainvälisesti kymmeniä ninjoja. Visma Solutionsilla heitä on kaksi. Mitä ninja tekee työpaikalla? Sini Alamäki kertoo vuoden ninjailun jälkeen olevansa tehtävästä erittäin innostunut.

blogit

Life in Solutions 2020 – Joustavaa työskentelyä opintojen ohella

Visma Solutions pyrkii traineerekryissään siihen, että mahdollisimman moni löydetyistä talenteista myös jäisi taloon. Moni jatkaakin kesän jälkeen työskentelyä osa-aikaisesti opintojensa ohessa. Tältä erää kesän viimeisessä Life in Solutions -blogissa kuullaan kahden Vismalla opintojensa ohessa työskennelleen traineen kokemuksista.

blogit

Pysyvä yhteys myös virtuaalisesti – Visma Fellowship- mentorointiohjelma etänä

Tänä vuonna fyysisiä tapaamisia on pyritty minimoimaan, joten myös Visma Solutionsin mentorointiohjelma, Visma Fellowship, on pyörinyt etänä. Vaikka tilanne kuulostaa haastavalta, voi etämentoroinnissa onnistuminen antaa täysin uutta inspiraatiota mentorointijaksoon. Lue Fellowshipin järjestämisessä mukana olevan HR Trainee Jutta Karjalaisen ajatukset etämentoroinnista ja siitä, miten Fellowship on tänä keväänä edennyt.

blogit

Visma Academy – Mahdollisuus löytää oma kehityspolku ohjelmoijana

Lukas Heyny ja Joni Nieminen ovat kaksi kuudesta Visma Academy -koulutusohjelmassa aloittaneesta harjoittelijasta. Kuusi kuukautta kestävän koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa uusia ohjelmistokehittäjiä Kaakkois-Suomen alueella. Lue Lukaksen ja Jonin kokemukset koulutusohjelmasta ja siihen liittyvästä harjoittelusta Visma Solutionsilla.

blogit

Life in Solutions 2020 – Traineena etänä

Kesä tuo mukanaan kaksi varmaa – kärpäset ja Visma Solutionsin traineet. Tänä vuonna pandemian aiheuttaman poikkeustilan ansiosta traineet aloittivat uudessa työpaikassaan aivan erityisissä olosuhteissa. Työskentely on tapahtunut ensimmäisiä päiviä lukuunottamatta täysin etänä ja toimistolta on käytännössä haettu vain koneet työskentelyä varten. Tämän kesän ensimmäisessä Life in Solutions -blogissa pohditaan uudessa työssä aloittamista poikkeustilan aikana.

blogit

Sarasen ohjelman kautta esimieheksi Visma Solutionsille

Pitkän uran Nokialla tehnyt Jouni aloitti työskentelyn Visma Solutionsilla syksyllä 2019 Saranen Consultingin järjestämän koulutusohjelman kautta. Sarasen ohjelmaan sisältyi luentoja alan kouluttajien johdolla sekä työskentelyä Vismalla. Opinnot oli suunniteltu laaja-alaisiksi ja opittuja tietoja pääsi heti syventämään käytännössä Visma Solutionsilla. Lue koko uratarina blogista.

Visma Solutions Summer Trainee blogit

Life in Solutions 2019 – Vastuullinen kesätyö Vismalla

Tänäkin kesänä Visma Solutionsille palkattiin useita osaavia nuoria Summer Trainee -ohjelmaan. Yhteensä harjoittelijoita on 14 neljässä eri tiimissä; markkinoinnissa, tuotekehityksessä, asiakaspalvelussa sekä myynnissä. Trainee-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden hankkia alan kokemusta, oppia uutta ja haastaa itseään.

Toni Närväinen kollegoidensa ympäröimänä. blogit

Vuoden myyjä on hyvä kuuntelija

Visma Solutionsin Netvisor-myyjä Toni Närväinen on saanut tunnustusta työstään. Hänet valittiin Myyntipeli-tapahtumassa Vuoden Myyjäksi. Blogissa Toni kertoo, mikä hänestä tekee hyvän myyjän.

traineesta vakituiseksi työntekijäksi blogit

Life in Solutions 2018 – Traineesta vakkariksi

Visma Solutionsin perusteellisen rekrytointiprosessin tavoitteena on, että jokainen traineeksi valittu täydentää tiimiä uudella osaamisella, kokemuksella tai asenteella ja sopii mukaan porukkaan myös pidemmällä aikavälillä. Lue lisää edelliskesän traineeden uratarinoista.