Uutiset

Visma Solutionsin Tech Meetup tarjosi puheita, pizzaa ja hyvää keskustelua

2 min luku | 20.5.2022

Visma Solutions järjesti Tech Meetupin torstaina 19.5. Pasilassa Triplan toimistollaan. Meetupit ovat hyvä tapa verkostoitua ja nostaa esiin ajankohtaisia keskustelun aiheita. Visma Solutionsin Tech Meetupissa asiantuntijat alustivat tietoturvasta, Netvisorin pilvimigraatiosta sekä itseohjautuvuudesta työelämässä.

Torstai-iltana järjestetty Visma Solutionsin Tech Meetup houkutteli paikalle kymmenkunta it-alan osaajaa. Senior Talent Partner Katia Rajasen mukaan tapahtuman tavoitteena oli verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa sekä lisätä heidän tietoisuuttaan Visma Solutionsista työnantajana. Hänen mielestään ilta oli onnistunut.

– Saimme mukaan mukavan porukan ja kiinnostavat, erilaiset esitykset. Kaiken kaikkiaan oli hyvä pössis ja tavoitteet saavutettiin, Rajanen kehuu.

Tietoturva on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan

Illan ensimmäisen asiantuntijapuheenvuoron piti Visma Solutionsin Director of Information Security and Data Privacy Riku Tarkiainen. Hän kertoi, miten tietoturvaa pidetään yllä Vismassa ja kuvaili mm. muutamia Vismaa kohdanneita tietoturvamurtoja, joista on opittu paljon ja oppia on jaettu myös talon ulkopuolelle.

– Ajatuksemme on, että mitä avoimemmin puhumme näistä, sitä paremmin kaikki yritykset pystyvät varautumaan mahdollisiin tietoturvamurtoihin, Tarkiainen kertoi.

Mitä avoimemmin puhumme näistä, sitä paremmin kaikki yritykset pystyvät varautumaan

Vismalla tietoturvaan suhtaudutaan hyvin vakavasti. Konsernilla on erityinen tietoturvaosasto ja jokaisella Visma-yhtiöllä omat tietoturva-asiantuntijansa. Myös koko henkilökuntaa koulutetaan vuosittain tietoturva-asioissa.

Tarkiainen kertoi, että Vismalta löytyy hyvin monenlaisia tehtäviä tietoturvasta kiinnostuneille ja siihen erikoistuneille osaajille, on valvontatehtäviä, valkohattuhakkereita, tietoturvainsinöörejä jne.

Netvisorin siirto konesalista pilveen kiinnosti kuulijoita

Toinen illan puhuja tuli BrightlyltäKristian Lauttamus on konsultoinut Netvisorin tuotekehitystä, kun ohjelmiston palvelinympäristö päätettiin siirtää konesalista pilveen. Lauttamus kertoi, miten projekti on käytännössä edennyt, onnistumisista ja epäonnistumisista.

Kun projekti saadaan päätökseen, on se Lauttamuksen mukaan suuri menestys. Sen ansiosta ohjelmisto tulee olemaan toimintavarmempi ja ketterämpi kehittää. Hänen mukaansa kaikkiaan projektissa on ollut hienoa, kun erilaisia, uusiakin ratkaisuja on kokeiltu ennakkoluulottomasti.

– Välillä joku kokeilu on epäonnistunut, mutta sitä ei ole jääty murehtimaan tai etsimään syyllisiä, vaan jatkettu eteenpäin uuteen kokeiluun. Nopeasti testaamalla virhevalintojen vaikutukset ovat jääneet pieniksi, koska ne on uskallettu hylätä nopeasti, Lauttamus kertoi.

Lauttamus kuvaili myös laajasti, miksi pilvessä oleva palvelin on parempi ratkaisu sekä tuotekehitykselle että asiakkaalle. Hänen mukaansa pilvipalvelin on mm. skaalautuvampi, helpommin monitoroitavissa, edullisempi ja antaa enemmän mahdollisuuksia kehittäjille.

Kun softa pyörii pilvipalvelimilla, voi ohjelmistopäivityksiä julkaista jopa 15 minuutin välein

– Kun softa pyörii pilvipalvelimilla, voi ohjelmistopäivityksiä julkaista paljon tiheämmin, jopa 15 minuutin välein. Tuotekehittäjien ei tarvitse odottaa viikkoa tai pyytää lupaa julkaisuun, vaan niitä voi tehdä jatkuvasti. Myös asiakkaat saavat nopeammin uudistukset käyttöönsä, Lauttamus sanoi.

Lauttamukselta kyseltiin mm. eri julkipilvipalveluntarjoajien (AWS/Azure/GCP) eroavaisuuksista, niiden hyviä ja huonoja puolia sekä mahdollisuuksista opiskella lisää pilviteknologioista. Lauttamus vinkkasi käyttämään mm. Udemya, CloudGurua tai YouTube tutoriaaleja tai seuraamaan alan huippuosaajia. Jokaisella palveluntarjoajalla on omat etunsa, joten hän suosittelikin opiskelemaan kaikkien eri palveluntarjoajien materiaaleja, jotta pystyy hyödyntämään palveluita mahdollisimman laajasti.

Illan puheiden välissä pidettiin myös hengähdystaukoja, joiden aikana oli mahdollista tankata tarjolla olleita herkkuja ja virvokkeita sekä keskustella vismalaisten kanssa. Moni kyselikin innokkaasti Visma Solutionsin työskentelykulttuurista ja tuotteista.

Illan päätteeksi vilkasta keskustelua työpaikan persoonista

Lopuksi Visma Solutionsin Agile Lead Sari Alander piti osallistujille aivojumpan. Koska itseohjautuvuus on nykyaikana tavoiteltu toimintatapa monella työpaikalla, antoi Alander osallistujille mahdollisuuden pohtia omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan itseohjautuvana työntekijänä.

Tehtävässä alkuoletuksena oli, että jokaisella meistä on kolme persoonallisuuden puolta; aikuinen, lapsi ja vanhempi. Voimme helposti kuvitella, mikä näistä persoonista sopii parhaiten työpaikalle ja pystyy luontevimmin toimimaan itseohjautuvasti.

– Itseohjautuva toiminta lähtee faktoista. Aikuinen meissä toimii pääosin faktojen pohjalta. Lasta ohjaavat hänen tunteensa ja vanhempaa hänen tarpeensa kontrolloida ja huolehtia. Kaikki nämä puolet on tärkeää tunnistaa, jotta pystyy suhtautumaan työasioihin aikuisen tavoin, faktojen pohjalta, Alander perusteli.

Osallistujille annettiin tehtäväksi jakaa heidän mielestään eri persoonille kuuluvia erilaisia toimintatapoja, ajatuksia ja ominaisuuksia. Tehtävä herätti paljon keskustelua, sillä useista asioista oltiin jopa monta eri mieltä siitä, mille persoonallisuudelle ne kuuluivat.

On tärkeää tunnistaa eri persoonat itsessään, jotta osaa jakaa resurssejaan oikein työelämässä

– Pelkästään aikuisena on vaikeaa pysyä. On kuitenkin tärkeää tunnistaa eri persoonat itsessään, jotta on helpompi ohjata itseään toimimaan enemmän aikuisen tavoin ja osaa jakaa resurssejaan oikein työelämässä, Alander opasti.

Vaikka osallistujat olivat pääosin yhtä mieltä siitä, että aikuinen on sopivin persoona työpaikalle, löytyi myös eriäviä mielipiteitä. Erään osallistujan mielestä kaikkia persoonia tarvitaan. Välillä pitää olla lapsellinen, koska pelkästään dataan pohjaava työ käy tylsäksi eikä ole kovin innovatiivista. Välillä jonkun pitää myös olla vanhempi, jotta työt tulee tehdyksi.

Hyvä huomio.

Ensimmäinen Visma Solutionsin Tech Meetup onnistui niin hyvin, että jatkoa on jo suunnitteilla. Ota meidät seurantaan somessa (@vismasolutions), niin saat tuoreeltaan tiedon seuraavasti Meetupista.

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.