Meillä työskentely

Työn ja kilpaurheilun yhdistäminen Visma Solutionsilla

2 min luku | 3.8.2022

Tavoitteellinen urheilu vaatii aikaa ja omistautumista treenaamiselle. Visma Solutionsilla työskentelevät Inka Lampinen ja Karl Engelvuori kertovat, kuinka he yhdistävät työn ja tavoitteellisen urheilun salibandyliigassa ja koripallon 1A-divisioonassa.

Meillä Visma Solutionsilla työskentelee sekä uransa jo päättäneitä kilpaurheilijoita että urheilua aktiivisesti harrastavia työntekijöitä. Lisäksi meillä on tavoitteellisesti urheilevia työntekijöitä, jotka työskentelevät lujasti menestyksensä eteen myös urheilussa. Liiga- ja 1A-divisioona-tasolla urheileminen vaatii sitoutumista ja panostusta tekemiseen.

Koripalloa 1A-divisioonassa ja etätyötä linja-autossa

Karl Engelvuoren koripallokausi päättyi toukokuun alussa. Se tarkoittaa enemmän vapaa-aikaa kesällä. Kauden aikana vapaa-aikaa ei ole ylenpalttisesti käytettävissä.

“Toimin Netvisorin nykyasiakastiimin vetäjänä ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa. Työskentelen kokoaikaisena vismalaisena, joten minulla ei ole ongelmia vapaa-ajanvieton kanssa koripallokauden aikana”, Karl kertoo naurahtaen.

Lähes kaksimetrinen Karl pelaa Torpan Pojissa eli ToPo:ssa 1A-divisioonassa. Juniorien pääsarjoissa jo nuorena pelannut Karl päätti keskittyä opintoihinsa opiskeluaikoinaan. Tuohon aikaan hän pelasi koripalloa kevyemmin alemmilla tasoilla. Opiskelujen jälkeen aikaa vapautui jälleen pelaamiselle ja joustava työ Visma Solutionsilla mahdollisti korkeammalle tasolle tähtäämisen.

“Aloitin pelaamisen 11-vuotiaana. Opiskeluaikoina halusin keskittyä opiskeluun ja minulla oli myös vaihto-opinnot tuolloin. Siihen aikaan pelasin koripalloa alemmilla tasoilla. Kun aikaani jälleen vapautui opintojen päätyttyä, halusin pelata korkeammalla tasolla”, Karl kertoo.

“Visma toimii sponsorinani 1A-divisioonassa, sillä olen Visman kummipelaaja. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pelaajan pelipaidassa on kummiyrityksen logo. Otteluissa pelaajan nimen kuulutuksen yhteydessä mainitaan häntä sponsoroiva yritys”, Karl kertoo.

Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen voi olla jokaiselle toisinaan haasteellista. Kilpaurheilun ja tiimin vetäjäntyön yhdistäminen vaatii tarkkaa aikatauluttamista ja joustavuutta työaikaan.

“Minulla ei ole ollut ongelmia treenien, työn ja levon aikataulutuksessa. Vaikka elän kiireistä elämää, kaiken yhteensovittaminen on sujunut. Esihenkilö ja kollegat ovat tukeneet minua urheilussa, joten en joudu kokemaan stressiä siinäkään asiassa”, Karl kiittelee.

“Muutaman kerran kauden aikana on työviikolla peli ulkopaikkakunnalla. Silloin teen työt etänä linja-autossa matkustaessani ottelupaikkakunnalle”, Karl nauraa.

Lue myös: Miten perhemyönteisyys ja joustavuus näkyvät konkreettisesti Visma Solutionsilla?

Valintoja oman hyvinvoinnin tukemiseksi — enemmän aikaa salibandylle

Entä silloin, jos elämän aikatauluttaminen käy liian vaikeaksi ja liika on yksinkertaisesti liikaa? Voiko työn räätälöidä elämäntilanteeseen sopivaksi?

Inka Lampinen on pelannut salibandyä liigatasolla niin Suomessa kuin ulkomailla. Porvoon Salibandyseuran eli PSS:n paidassa pelaavalla Inkalla on pitkä kokemus liigatasolla pelaamisesta. Jo 16. kauttaan liigassa pelaava Inka on myös pelannut kahdet MM-kisat maajoukkueessa, ja toivoo tulevan valituksi seuraaviinkin, Singaporessa järjestettäviin MM-kisoihin.

Inka on menestynyt salibandyssa. Hän pelaa ja treenaa intohimolla sekä hoitaa työnsä hyvin ja korkeatasoisesti. Inkan menestystä työssä ja urheilussa katsoessa ei voi kuin miettiä, miten hän tasapainoilee kaiken kanssa.

“Nyt kaikki on paremmassa tasapainossa kuin aikaisemmin. Tein pitkään töitä täydellä työajalla. Samaan aikaan treenasin ja pelasin salibandyä korkealla tasolla. Lopulta niin keho kuin mieli väsyivät. Oli annettava periksi ja laitettava kaikki tauolle”, Inka kertoo vakavana.

“Nykyään työskentelen Netvisorin asiakaspalvelutiimissä, mutta sitä ennen olin rekrytointispesialistina. Vastasin rekrytointiprosesseista, kehitin Visma Solutionsin työnantajamielikuvaa ja olin mukana oppilaitosyhteistöissä”, Inka kertoo.

Sairausloman aikana Inka mietti hartaasti, miten järjestää elämänsä toivuttuaan. Salibandyä hän halusi jatkaa, se oli selvää.

“Haluan pelata salibandya, se on minulle erittäin rakas laji. Päätin, että teen jatkossa töitä lyhyemmällä työajalla, jotta pystyn pelaamaan liiga- ja maajoukkuetasolla. Tiedustelin HR-päällikkö Henna Savolalta työtehtävää, jossa voisin jatkaa 60-prosenttisella työajalla”, Inka kertoo päätöksestään.

“Henna keskusteli asiakaspalvelutiimin kanssa, ja sieltä löytyi minulle sopiva työnkuva ja tiimissä tarvittiin lisävahvistusta. Keskustelin Netvisorin asiakastuen päällikön Teija Marttilan kanssa vahvuuksistani ja missä roolissa haluan niitä hyödyntää. Työnkuvani pystyttiin muokkaamaan tilanteeseen sopivaksi”, Inka iloitsee.

Inka kertoo, että nykyään työn ja urheilun kanssa tasapainoilu järjestyy paremmin. Elämä oli liian intensiivistä, kun levolle ei jäänyt riittävästi aikaa.

“Nyt kun teen 60-prosenttista työaikaa jää palautumiselle aikaa. Lepo on tärkeää, ja sitä pitää olla riittävästi. Olen saanut hyvän tasapainon elämääni näillä muutoksilla”, Inka kertoo.

“Visma Solutionsilla on oltu ymmärtäväisiä jo ennen sairastumistani että sen jälkeenkin. Minun ei ole koskaan tarvinnut pyytää erillistä lupaa päästä kisoihin, vaan rakkauttani lajiin ymmärretään. Valitettavasti kaikkien kanssapelaajien työnantajat eivät ole yhtä joustavia ja ymmärtäväisiä. Vismalla on aina kaikki saatu sovittua”, Inka toteaa.

Lue myös: Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus on yhteinen asia, jonka eteen työskentelemme

Joustavuus on avainasemassa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa

Erilaiset elämäntilanteet ja tapahtumat elämässä ovat arkeamme. Ymmärrämme erilaisia elämäntilanteita ja haluamme tukea henkilöstöämme niissä. Työelämän joustavuus lisää henkilöstön hyvinvointia ja tyytyväisyyttä työnantajaa sekä työpaikkaansa kohtaa.

Hyvinvoiva työntekijä on yrityksen kantava voima.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.