Sparraamme tänä vuonna yhteistyössä Olympiakomitean ja Rantalaisen kanssa urheiluseura Palokan Iloa kohti sähköistä taloushallintoa. Valmennus on osa yhteistyössä järjestettyä Urheiluseuran taloushallinto uudelle tasolle -kilpailun palkintoa.

Olympiakomitea, Visma Solutions ja Rantalainen hakivat kesällä 2018 yhdessä urheiluseuraa, jonka taloushallinto kaipasi tehostamista. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Urheiluseuran taloushallinto uudelle tasolle -kilpailun palkinnon saajaksi valittiin jyväskyläläinen voimistelu- ja liikuntaseura Palokan Ilo, jonka oli ilmoittanut mukaan kilpailuun seuran talous- ja valmennusjohtaja Marika Virtanen. Seura saa palkinnoksi ilmaisen konsultoinnin ja koulutuksen taloushallinnon kehittämiseen sekä Visma Netvisor-ohjelmiston lisäominaisuudet puoleksi vuodeksi maksutta käyttöönsä.

Tällä hetkellä Palokan Ilossa koko taloushallinto hoidetaan seuran sisällä ja pitkälti käsityönä. Seuralla on käytössä taloushallintojärjestelmä Netvisor kirjanpidon ja budjetoinnin apuna. Seuran omana tavoitteena onkin laajentaa ja oppia lisää Netvisorin käytöstä, sekä saada sen kautta taloushallinto ja kirjanpito pois paperilla tehdystä käsityöstä kohti nykyaikaisempaa toimintamallia.

– Toivomme, että taloushallinto sujuu mahdollisimman simppelisti ja automaatiota hyödyntäen yhdessä järjestelmässä. Tehokkaammat järjestelmät ja kasvanut osaaminen niiden käytössä vapauttaa varmasti aikaa myös muille töille. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on saada koko kirjanpito sähköiseksi, mikä vähentää virheiden määrää taloushallinnon eri vaiheiden välillä, Virtanen kertoo.
Urheiluseurojen taloushallinnon sähköistämisellä saadaan paljon etuja, joiden vaikutukset näkyvät koko seuran toiminnassa. Kun talouden seurannasta saadaan reaaliaikaista ja automatisoitua, vapauttaa se myös aikaa seuran ydinosaamisen toteuttamiseen ja tuo merkittäviä kustannussäästöjä. Kehittämisen myötä seuranta ja raportointi paranevat, ja toiminnasta saadaan läpinäkyvää ja luotettavaa.

Olemme koonneet oppaan urheiluseuroille taloushallinnon järjestämiseen ja valvontaan. Lue opas täältä.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.