Visma Solutionsin odotettu kevättapahtuma Solutions’21 tarjoaa tänäkin vuonna paljon mielenkiintoista asiaa liike-elämän eri aloilta. Luvassa on uusien ominaisuuksien esittelyä, ohjelmistojen käyttövinkkejä arjen helpottamiseksi ja parhaita käytänteitä uusimman teknologian hyödyntämiseksi.

Solutions'21 tapahtuma tulee taas.

Virtuaalitapahtuman juontajana toimii tuottaja, TV-toimittaja Baba Lybeck. Koulutuspolkujen koulutuksista vastaavat Visma Solutionsin asiantuntijat ja päivän päättää inspiroiva keynote-puhuja Philipp Kristian Diekhöner.

Diekhöner on innovaatiostrategisti, futuristi ja tutkija, jonka intohimona on herättää keskustelua luottamuksen tärkeydestä liiketoiminnassa. Keynote-puheenvuorossaan hän avaa luottamuksen merkitystä kiihtyvän digitaalisaation keskellä ja kertoo, miten voimme rakentaa menestystä yhteistyön ja luottamuksen pohjalle.

Yhdessä olemme enemmän

Tapahtuman teemana on tällä kertaa Yhdessä olemme enemmän. Teemalla haluamme muistuttaa, että poikkeuksellisesta vuodesta ja fyysistä erillään olosta huolimatta, olemme vahvempia yhdessä. Inhimillisten kontaktien tärkeyden lisäksi haluamme nostaa esiin sitä, miten ihminen voi yhdistää omaa osaamistaan ja teknologiaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Virtuaalitapahtuma tuo yhteen niin Visma Solutionsin asiakkaat, yhteistyökumppanit kuin työntekijät. Tapahtumaan on pyritty tuomaan mahdollisimman paljon interaktiivisuutta, jotta osallistujat saavat oman äänensä kuuluville. Tapahtuman järjestelyistä vastaava Anni Oksanen kuvailee virtuaalitapahtuman järjestämistä innostavaksi haasteeksi.

Monet hakevat tapahtumastamme inspiraatiota ja energiaa tuleviin työpäiviin

– Miten tuoda virtuaalipahtumaan samoja elementtejä, jotka ovat olleet todella tärkeitä paikan päällä järjestetyissä tapahtumissa? Se on saanut miettimään tapahtumiemme perimmäistä tarkoitusta, eli mitä asiakkaat todella haluavat näiltä päiviltä. Uskon, että monet hakevat tapahtumastamme inspiraatiota ja energiaa tuleviin työpäiviin, Oksanen pohtii.

Virtuaalinen, interaktiivinen ja innostava

Solutions’21 on virtuaalitapahtumana paljon enemmän kuin webinaari, joita kuluneen vuoden aikana on järjestetty paljon. Yhteistä ovat tapahtuman esittäjät, jotka tuovat mielenkiintoista sisältöä. Erilaista on vuorovaikutteisuus ja useat tapahtuma-alueet.

Viime vuoden virtuaalitapahtuman palautteiden perusteella olemme tällä kertaa panostaneet siihen, että osallistujat voivat olla esittäjien kanssa vuorovaikutuksessa. Kaikki päälavan puheenvuorot ja koulutuspolkujen koulutukset ovat live-esityksiä ja koulutusten lopussa on aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Vuorovaikutukseen pääsee myös muiden osallistujien, yhteistyökumppaneiden ja tuoteasiantuntijoiden kanssa Expo-alueen eri osastoilla.

Virtuaalisella “messualueella” voi kierrellä osastolta toiselle ja keskustella tuoteasiantuntijoiden kanssa

Tapahtuma järjestetään virtuaalisella “messualueella”, jossa vierailija voi kierrellä osastolta toiselle, kurkistaa sisältöihin, keskustella tuoteasiantuntijoiden kanssa, tutustua Visma Solutionsin tuotteisiin ja joihinkin yhteistyökumppaneidemme tuotteisiin, antaa tuotekehitykselle palautetta tai vaikka jättää oman kommenttinsa suosittelupisteellä.

Virtuaalitapahtuman etu on, että osallistuja voi todella helposti koota eri koulutuspolkujen tarjonnasta juuri itselleen mielenkiintoisimman kokonaisuuden. Koulutuspolkujen rakenne on myös suunniteltu siten, että polulta toiselle vaihtaminen on mahdollista aina koulutusten välissä.

Tutut koulutuspolut ovat tapahtuman selkäranka

Solutions’21 tapahtumassa on viisi koulutuspolkua; Netvisor – Enemmän aikaa liiketoiminnalle, Netvisor talouden ammattilaisille, Palkanlaskijoiden koulutuspolku, Severan koulutuspolku sekä ValueFramen koulutuspolku. Visma Signin esittely sijoittuu kaikkien koulutuspolkujen loppuun, jolloin kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua.

Koulutuspoluilla tarjotaan ideoita ohjelmistojen käytön tehostamiseen, vinkkejä uuden teknologian ja oman osaamisen yhdistämiseen ja virkistetään ajatusmaailmaa ohjelmistojen mahdollisuuksista.

Luvassa on tietysti tuoteuutuuksien esittelyä ja vilkaisuja tuleviin uudistuksiin. Kouluttajat tarjoavat myös mahdollisuuksia tutustua omaan liiketoimintaansa syvemmin, ohjaavat käyttämään ohjelmistojen monipuolisia ominaisuuksia ja opettavat ymmärtämään mitä ominaisuuksia kannattaa ottaa käyttöön.

Severan ja ValueFramen koulutuspoluista vastaavan MiIla Vainion mukaan yhtenä vahvana teemana kaikissa koulutuspoluissa on ekosysteemiajattelu. Nykyaikaisessa yrityksessä on käytössä jo useita ohjelmistoja eri käyttötarkoituksiin. Käytettävyyden näkökulmasta ja parhaan hyödyn saamiseksi on tärkeää, että käytettävät ohjelmistot keskustelevat keskenään, muodostavat ekosysteemin.

– Digitalisaatio on kasvanut yrityksissä huomattavasti viime aikoina. Kun järjestelmiin on investoitu, kannattaa niistä tietysti ottaa kaikki hyöty irti. Parhaan hyödyn saa, kun järjestelmät keskustelevat keskenään automaattisesti. Käsityön ja virheiden määrä vähenee, Vainio kertoo.

Virtuaalitapahtumasta kaikki hyöty irti

Ensimmäistä kertaa osallistujilla on todellinen mahdollisuus rakentaa täysin oma koulutuspolkunsa tarjolla olevista koulutuksista. Virtuaalitapahtuma mahdollistaa hyppelyn koulutuspolkujen välillä aivan eri tavalla kuin paikan päällä järjestetyssä tapahtumassa. Koulukset on aikataulutettu siten, että ne ne alkavat ja päättyvät suunnilleen samoihin aikoihin ja väliin on jätetty myös muutama minuutti aikaa, jonka voi käyttää esimerkiksi katselemalla Expo-alueen asiantuntijavideoita.

Netvisorin koulutuspoluista vastaavan Marko Heinisen mielestä mahdollisuus tutustua eri koulutuspolkujen tarjontaan on todella mielenkiintoinen ja hän listasikin omat suosikkinsa hyvin laajasti eri koulutuspoluilta.

Tapahtumaan odotetaan jälleen noin tuhatta kävijää

– Ensin menisin Säästä aikaa automatisoimalla taloushallinnon rutiineja -koulutukseen. Sitten siirtyisin palkanlaskijoiden koulutuspolulle seuraamaan Netvisor mobiilisovelluksen esittelyä. Seuraavaksi hyppäisin kuuntelemaan integraatioiden hyödyistä ja siitä, miten valitsen juuri itselleni sopivan integraation. Lopuksi valitsisin Netvisor päätöksentekijän apuna -koulutuksen, Heininen listaa suosikkejaan.

Solutions’21 tapahtumaan odotetaan jälleen noin tuhatta kävijää. Määrä on viime vuosina pysynyt suunnilleen samana tapahtuman järjestämispaikasta ja -muodosta riippumatta. Yksi tapahtuman merkittävimmistä anneista ovat monille olleet keskustelut muiden taloushallinnon ja yritysmaailman asiantuntijoiden kanssa. Se on mahdollista myös tällä kertaa.

Jokainen osallistuja luo tapahtumaan oman profiilin, joka vastaa livetapahtuman nimikylttiä. Profiilissa voi toki kertoa itsestään laajemminkin. Nämä profiilit auttavat muita osallistujia löytämään etsimänsä asiantuntijan. Tapahtumassa voi siis keskustella videokuvan välityksellä esimerkiksi Visma Solutionsin tuoteasiantuntijoiden kanssa. Osallistujien kesken keskustelu tapahtuu live-chateissä.

Tervetuloa jälleen virkistäytymään ja inspiroitumaan vuoden odotetuimpaan digi-tapahtumaan torstaina 20.5.2021!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.