Visma Solutions järjestää keväisin asiakastapahtuman, joka tiivistää yhteen päivään paljon sisältöä: inspiroivia puheenvuoroja merkittävistä ilmiöistä, mahdollisuuksia oman osaamisen syventämiseen, spontaaneja ja sovittuja tapaamisia ja uusien tuttavuuksien solmimista. Tapahtuman taustalla työskentelee Solutions’19-tapahtumatiimi, joka on valmistellut tapahtumaa ja vuodenvaihteesta lähtien.

Tiimiä vetää viestintäpäällikkö Tiina Laapio, joka on vastannut Solutions-päivien rakentumisesta jo 4 vuoden ajan. Tänä vuonna hänen tehtäviinsä on kuulunut muun muassa Solutions’19-keynote-puhujien valinta. Se edellyttää monen eri näkökulman huomioimista.

Monipuolista, kiinnostavaa ja yllättävää

Keynote-puheenvuorot ovat yksi Solutions-tapahtuman odotetuimmista ohjelmanumeroista. Viime vuosina lavalla on nähty mm. Madventuresin Riku ja Tunna, Bruce Oreck, Pata Degerman ja Tommi Tervanen. Rima nousee vuosi vuodelta korkeammalle eikä puhujajoukon kokoaminen ole suinkaan läpihuutojuttu. Itse asiassa sopivien puhujien etsintä käynnistyy jo edeltävän vuoden puolella.

– Kriteerit ovat korkealla. Haluamme tarjota osallistujille monipuolisia ja kiinnostavia puheenvuoroja, joita he eivät ole nähneet aiemmin. Toisaalta haluamme joka vuosi myös yllättää yleisön ja tuoda mukaan puhujia, joita kukaan ei olisi osannut odottaa, Tiina Laapio kertoo.

Monta näkökulmaa menestyksen alustasta

Keynote-puhujien valintaan vaikuttaa myös tapahtuman teema, joka on tänä vuonna “Alusta menestykselle”. Tavoite on, että jokainen puhuja tarkastelee teemaa omasta, muista poikkeavasta näkökulmasta. Yhdessä nämä puheenvuorot rakentavat laajan kuvan teeman takana olevasta ilmiöstä. Esimerkiksi Solutions’19:ssa alusta-ajattelua tarkastellaan vuorovaikutuksen, bisneksen, teknologian ja yksilötason näkökulmista.

Tapahtuman moderaattoriksi ja puhujaksi on tulossa Satu Heikinheimo, jolla on ainutlaatuinen ymmärrys yhteyksistä, niiden rakentumisesta ja merkityksestä.

– Satu lähestyy alusta-ajattelua humaanista, ihmisten välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta eli miten yhteistyö toimii alustan rakentajana, Tiina kertoo.

Satu Heikinheimon jälkeen lavalle astuu Ilkka Lavas, joka on intohimoinen sarjayrittäjä ja rakentanut yrityksistään huikean 100 ihmistä työllistävän konsernin.

– Ilkka tarjoaa ennen kaikkea näkökulmaa siihen, miten menestystä vahvistetaan yhdessä oikeiden kumppaneiden kanssa, Tiina kuvailee.

Iltapäivällä päälavan ottaa haltuunsa kaksi kovaa, mutta hyvin erilaista puhujaa. Claudia Olsson on kansainvälisesti tunnustettu digitalisaation vaikutusmekanismien asiantuntija ja Jari Sarasvuo taatusti tuttu ja vahvoja reaktioita herättävä yritysvalmentaja ja mediapersoona.

– Odotan erityisesti Claudian näkemystä siitä, miten teknologiat muodostavat laajempia verkostoja, ja miten ne taas tulevat vaikuttamaan yksittäisiin ihmisiin, kokonaisiin yhteiskuntiin ja kansainväliseen liiketoimintaan. Eli miten teknologia kokonaisuutena toimii alustana monessa eri mittakaavassa.

– Jari Sarasvuon puheenvuoro tulee ravistelemaan kuulijoita ja haastamaan vakiintuneita ajatusmalleja. Hän keskittyy puheenvuorossaan siihen, miten meistä jokainen on oman kasvunsa alusta.

Tapahtuman ainutlaatuinen tunnelma sykähdyttää joka kerta

Solutions’19-tapahtumaan on enää alle kuukausi aikaa ja luvassa on jälleen hektinen päivä. Mikä on parasta tapahtumassa järjestäjän näkökulmasta?

– Joka vuosi yksi hienoimmista asioista on päästä tapaamaan meidän asiakkaitamme ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan. Myös tapahtuman tunnelman kaari on jotain erityistä: se alkaa aamun kutkuttavasta tunnelmasta, rakentuu päivän edetessä ja kasvaa huippuunsa iltaa kohden. Se on aina yhtä yllättävää ja sykähdyttävää. Tämän takia tätä tehdään, Tiina kertoo hymyillen.

Solutions’19-tapahtuma järjestetään 16.5.2019 Messukeskus Siivessä. Se kokoaa yhteen 1000 Visma Solutionsin asiakasta, kumppania ja muuta kutsuvierasta. Lisätietoa tapahtumasta www.vismasolutions.com/solutions19


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.