laskutuksen ja taloushallinnon trainee

Visma Solutionsille palkataan joka kesä lukuisia pilvipalvelualan tulevaisuuden tähtiä. Blogisarjan kolmannessa osassa päästään kurkkaamaan Visma Solutionsin taloustiimin traineen arkeen.

Työt kiertävät laskutusrytmin mukaan

Kauppatieteitä ja tietotekniikkaa opiskeleva Juho Jääskeläinen aloitti taloustiimin harjoittelijana toukokuussa. Tiimin vastuulle kuuluu koko yrityksen talouden seuraaminen sekä raporttien, ennusteiden sekä budjettien laatiminen. Alun perin Juho haki traineepaikkaa tuotekehityksestä, mutta kaupallisen osaamisensa ansiosta sai paikan taloustiimistä. Harjoittelu Visma Solutionsilla kiinnosti sen tarjoamien mahdollisuuksien vuoksi.

– Visma Solutions oli työnantajana houkutteleva. Tiesin yrityksen, sillä olen käynyt täällä toimistolla jo kahdesti tietotekniikan opiskelijoiden koodauskilpailuissa. Niistä välittyi tosi hyvä kuva firmasta. Vaikka hain alunperin kesätyötä tuotekehityksestä, oli kiva huomata että vahvuuteni otettiin huomioon ja sain paikan laskutuksesta. Olen viihtynyt taloustiimissä hyvin, Juho kertoo.

Yleisesti ottaen laskutuksen jokainen päivä on erilainen, mutta tietyt toistuvat tehtävät rytmittävät työtä. Laskutuksen kuukausikierron vaiheet ovat tulleet tutuiksi.

– Talouden syklisyys tuli jopa vähän yllätyksenä. Joka kuun loppuun mennessä pitää saada tietyt laskutukset tehtyä, joten ne tekevät loppukuusta aina todella kiireisen. Toisaalta keskivaihe on hiljaisempi. Silloin työtehtäviin kuuluu laskutukseen liittyvissä kysymyksissä avustamista ja esimerkiksi hyvitysten korjaamista.

Työtehtävissä onkin ollut paljon uutta ja mielenkiintoista opittavaa.
– Laskutuksen kanssa työskennellessä pitää ymmärtää laajoja kokonaisuuksia, ja silti tietää ihan pienimpiäkin yksityiskohtia, Juho kertoo.

– Tässä duunissa pärjätäkseen pitää olla fiksu ja tulla toimeen ihmisten kanssa. Talouden parissa menestyminen vaatii myös tarkkuutta ja ajanhallintataitoja. Priorisointi on tärkeää: tietyt hommat pitää hoitaa heti, mutta kaikkiin ei kannata tuhlata niin paljon aikaa.

Toimiston loistava yhteishenki näkyy ja tuntuu

Yrityksen sisäinen yhteishenki saa Juholta ylistystä.

– Kaikki tervehtivät käytävillä ja jutteluseuraa löytyy aina toimistolta, myös oman tiimin ulkopuolelta. Apua saa kysyä aina. Silloinkin, kun näyttää siltä, että kaikki työskentelevät keskittyneinä omilla työpisteillään.

Hän kertoo myös olleensa yllättynyt siitä, miten paljon erilaisia tiimejä yrityksen sisällä on. Ohjelmistotalona tuotekehittäjien osuus on tietenkin suuri, mutta heidän lisäkseen Visma Solutionsilla työskentelee ihmisiä myös asiakaspalvelussa, markkinoinnissa, myynnissä ja hallinnossa.

– Nyt tuntuu ymmärrettävältä, että toimintoja on näin paljon, sillä ilman markkinointia ja myyntiä asiakkaat eivät löytäisi tuotteita, ja esimerkiksi ilman taloutta niitä ei voitaisi laskuttaa asiakkailta. Kaikkia tarvitaan tasapuolisesti, Juho tuumii.

– On hienoa, että traineetkin ovat täällä tasaveroisia työntekijöitä. Talouden puolella olen päässyt ihan todella hommiin, tänne ei tarvitse tulla vain katselemaan ja ihmettelemään.

Visma Solutionsin harjoittelijoiden kokemuksista kertovaa blogisarjaa koordinoi kesän 2018 marketing trainee, Essi Kykyri. Intohimoisesti sekä sanoihin että lukuihin suhtautuva Essi haluaa harjoittelujaksonsa aikana kehittyä erityisesti tehokkaan viestinnän ja markkinointianalytiikan puolella.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.