visma solutions kokenut tuotekehittäjä

Senior Software Developer Mikko Pitkonen on työskennellyt ohjelmistoalalla 20 vuotta. Visma Solutionsilla kolmisen vuotta sitten aloittanut Pitkonen löytää helposti oikeat sanat, kun tehtävänä on kuvailla nykyistä työpaikkaa.

– Täällä ollaan vähän kuin yhtä perhettä, vaikka porukkaa onkin jo yli 200. On sellaisen pienemmän hyvän työpaikan fiilis, Mikko sanoo.

Paljon päätäntävaltaa, sopiva määrä vastuuta

Mikko työskentelee Visma Severa -tuotetta kehittävän osaston core-tiimissä REST-rajapintojen parissa. Vaikka ohjelmointi on pohjimmiltaan yksilötyötä, tiimin rooli on suuri.

– Periaatteessa kaikki tekniset päätökset tehdään tiimiporukalla ohjelmoijien kesken. Ei ole mitään sanelupolitiikkaa, Mikko kertoo.

Kaiken taustalla on se, että tuotekehitystiimi toimii itseohjautuvasti. Tiimi päättää tavoitteet ja jokainen kehittäjä saa vastuulleen oman osa-alueen, jota pääsee työstämään. Lopputulos on nähdään kokonaisuutena. Vastuu kehitystyöstä kannetaan yhdessä koko tiimin kesken. Jos jokin sattuu menemään pieleen ei sormilla osoitella, vaan ollaan iloisia, että ainakin kokeiltiin. Tiimin kulttuuriin kuuluu myös se, että apua saa aina kun sitä tarvitsee.

Mikon mukaan Visma Solutionsilla vastuuta pystyy ottamaan juuri niin paljon kuin haluaa ja siihen myös kannustetaan.

– Usein on niin, että jos saa idean kuinka joku asia kannattaisi toteuttaa, sitä voi itse viedä eteen päin. Jos huomataan että jokin asia on pielessä, tehdään se eri tavalla, hän sanoo.

Rallienglantia ja rentoja reissuja

Visma Solutionsin viidestä tuotteesta osaa kehittää suomenkielinen tuotekehitysosasto ja osassa työkielenä on englanti. Kielestä ei Mikon mukaan ole tarvinnut ottaa painetta.

– Täällä kukaan ei tavallaan puhu täydellistä englantia. Puhutaan välillä suomea ja englantia sekaisin ja kaikenlaisia sananmuunnoksia sitten, hän hymyilee.

Kuten muussakin tekemisessä Visma Solutionsilla, rohkeus on tässäkin valttia.

– Kunhan ei pelkää virheitä, niin ei ole mitään hätää. Jokainen pärjää omalla englannillaan.

Kansainvälisyydesta puhuttaessa Mikko mainitsee verkostoitumisen Visma-konsernin muiden tuotekehitystiimien kanssa erityisen mukavana mahdollisuutena. Konsernin sisällä voi suorittaa lyhyitä “vaihtojaksoja” ja osallistua tapahtumiin.

Suurin konsernin laajuinen tuotekehitytapahtuma on Product Unit Developer Days, jonne osallistuivat kaikkien Visman SMB -divisioonan tuotteiden kehitystiimit. Tämä tarkoittaa noin 800 alan huippukehittäjää saman katon alla. Viimeisimpänä Mikon tiimi on matkustanut tapahtumien puitteissa B:llä alkaviin kaupunkeihin: Bratislavaan, Barcelonaan ja Berliiniin.

– Odottelen jo innolla C-kirjainta, että mitä sieltä paljastuu, Mikko naureskelee.

“Täällä ihmiset ovat tärkeintä”

Visma Solutions kasvaa vauhdilla ja hakee uusia työntekijöitä säännöllisesti. Mikolla oli ennestään ystävä töissä Visma Severan tuotekehitysosastolla ja tämä oli houkutellut häntä työpaikan vaihtoon.

– Ei silloin ollut hyvä hetki kun edellisessä työssä oli vähän hommat kesken. Muutaman kuukauden kuluttua oli vähän sattumaakin mukana. Katselin parille muulle henkilöille työpaikkaa, mutta huomasin Visma Solutionsin kiinnostavan työpaikkailmoituksen ja päädyin hakemaan tänne itse, Mikko kertoo.

Uusiin haasteisiin tarttumista ei ole tarvinnut katua. Lappeenrannan keskustassa on mukava olla töissä. Lähellä on laaja lounastarjonta, tarvittaessa voi käydä hoitamassa pankki- ja virastoasioita kätevästi kävellen ja auton saa lämpimään parkkihalliin. Myös työvälineet ja -ohjelmistot sekä toimitilat ovat erinomaisessa kunnossa.

– Täällähän on mahtavaa olla, Mikko iloitsee.

– Ja niin, tällaisena teknologisena ihmisenä meinaa välillä unohtaa sanoa, että täällä ihmiset ovat tärkeintä. Täällä on hyvä porukka.

Kirjoittaja Tuomas Vitikainen työskentelee Visma Solutionsilla HR-tiimissä.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.