visma solutions kesätraineet

Työntekijät ovat yksi tärkeimmistä voimavaroista Visma Solutionsilla. Eri alojen ja tiimien ammattilaiset rakentavat yhdessä parempia pilvipalveluita asiakkaiden menestymiseen. Kukaan ei kuitenkaan ole ammattilainen suoraan koulunpenkiltä valmistuessaan, joten kokemukset työelämässä ovat alan uusille tähdille elintärkeitä. Ja niitä Visma Solutions tarjoaa vuosittain useille traineille – myös minulle, kun pääsin osaksi markkinoinnin tiimiä.

Monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia

Visma Solutionsin Lappeenrannan ja Helsingin toimistoilla työskentelee yhteensä yli parisataa henkilöä. Henkilöstömäärään tuli kevään aikana reipas lisäys, kun asiakaspalvelun, myynnin, tuotekehityksen, talouden ja markkinoinnin tiimeihin rekrytoitiin 13 uutta traineeta.

Aikaisempiin kesiin verrattuna luku on melkoisen suuri. Sen lisäksi, että harjoittelijoita palkattiin enemmän kuin koskaan aiemmin, otettiin meitä mukaan täysin uusiin tiimeihin; taloustiimi ja Severan tuotekehitystiimi saivat nyt ensimmäistä kertaa omat kesätraineensa.

– Päätös harjoittelijamäärän kasvattamisesta johtui paitsi yrityksen kasvaneesta tarpeesta, myös hakijoiden kovasta tasosta. Meille haki kesätraineiksi eri tehtäviin yhteensä yli 300 tulevaa ammattilaista. Olimme todella iloisia nähdessämme Visma Solutionsin kiinnostavan näin laajasti. Monessa tiimissä, kuten esimerkiksi markkinoinnissa, osui niin hyviä hakijoita kohdalle, että harjoittelijoita päätettiin palkata suunniteltua enemmän, kertoo HR Specialist Henna Savola.

– Taloustiimiin taas emme edes hakeneet traineeta, mutta sopiva harjoittelija löytyi suoraan tuotekehityksen hakijoiden joukosta. Mietimme jokaisen hakijan ja rekrytoinnin kohdalla myös sitä, voisiko hakija sopia johonkin toiseen tehtävään tai tiimiin, Henna jatkaa.

Traineet osana tiimiä

Ensimmäiset kesäharjoittelijat aloittivat jo maaliskuussa, viimeisimmät toukokuun lopulla. Visma Solutionsilla periaatteena onkin, että niin työsuhteen aloituksessa kuin kestossakin ollaan joustavia ja kysytään harjoittelijan mielipidettä ja käytettävyyttä. Täällä harjoittelija palkataan aina tarpeeseen ja tasavertaiseksi tiimin jäseneksi. Työtehtäviin voi itse vaikuttaa paljonkin omalla aktiivisuudella. Omia kiinnostuksen kohteita kannattaa tuoda esille, sillä motivoivien hommien oppimisesta hyötyy tietenkin niin työntekijä kuin työnantajakin.

Joustavuus näkyy myös monipuolisissa harjoittelumahdollisuuksissa. Kesätyön lisäksi Visma Solutionsilla on mahdollista päästä tekemään harjoittelujaksoja kesän ulkopuolella. Toimistollamme työskentelee tälläkin hetkellä useampi harjoittelija, jotka ovat aloittaneet jo viime syksynä: aluksi osa-aikaisesti opiskelujen ohella, nyt kesällä kokoaikaisesti ja ensi syksynä jälleen joustavasti omien aikataulujen mukaan. Menestyminen harjoittelussa voi johtaa myös vakituiseen työsuhteeseen.

Innostava ja inspiroiva työympäristö

Visma Solutions on saanut jo seitsemänä vuotena peräkkäin arvostetun Great Place to Work -tunnustuksen. Tämä myös näkyy toimiston arjessa. Jo nyt olen päässyt huomaamaan, miten avoin, reilu ja kannustava ympäristö yrityksessä vallitsee. Vastuuta saa ja kannustetaan ottamaan, eikä hulluimpiakaan ideoita torpata suorilta käsin. Heti ensimmäisinä päivinä minulle kerrottiin, että kaikkea toimintaa kannattaa kyseenalaistaa ja kehitysehdotuksia saa heitellä niin paljon kuin vain ehtii. Mikäli idea ei toimi, ainakin on yritetty. Samaa ovat kertoneet muutkin traineet, joiden kanssa olen jutellut.

Kesän blogisarjassa otammekin tiukan suunnan kohti harjoittelijakokemuksia. Pääsemme tutustumaan siihen, mitä markkinoinnin, asiakaspalvelun, myynnin, talouden ja tuotekehityksen traineiden työnkuviin oikeasti kuuluu ja mitä fiiliksiä harjoittelu Visma Solutionsilla on herättänyt. Tutustumme myös tilitoimistomyynnin junioreihin ja kuulemme, mitä entisille traineille nykyään kuuluu!

Visma Solutionsin harjoittelijoiden kokemuksista kertovaa blogisarjaa koordinoi kesän 2018 marketing trainee, Essi Kykyri. Intohimoisesti sekä sanoihin että lukuihin suhtautuva Essi haluaa harjoittelujaksonsa aikana kehittyä erityisesti tehokkaan viestinnän ja markkinointianalytiikan puolella.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.