IT-alan kasvu jatkuu vahvana Lappeenrannassa. Resurssipula kuitenkin hidastaa kasvua. Kaupungin suurimpana IT-organisaationa olemme yhdessä Visma-konserniin kuuluvan Octo3:n kanssa päättäneet palkata oman Talent Acquisition Specialistin etsimään ja rekrytoimaan osaavia työntekijöitä.

Tarve on suuri, sillä viime vuonna Visman lappeenrantalaisyhtiöt palkkasivat yhteensä yli 70 uutta työntekijää ja tänä vuonna rekrytointitarve pysynee samalla tasolla. Parhaillaan yrityksissämme on avoinna 15 työpaikkaa, pääosin tuotekehitykseen, mutta haussa on myös muun muassa palkanlaskennan ja käyttöliittymäsuunnittelun ammattilaisia.

Perinteisesti tällaisessa tilanteessa käytetään ulkopuolisen rekrytointifirman apua, mutta me Octo3:n kanssa päätimme ottaa ongelman ratkaisu omiin käsiin. Osaavien hakijoiden puuttuessa rekrytoinnit pitkittyvät ja paikkoja jää täyttämättä. Halusimme sen vuoksi ottaa aktiivisemman roolin ja nopeuttaa paikkojen täyttöprosessia.

Hakukenttää halutaan laajentaa ja etsiä osaajia myös Etelä-Karjalan ulkopuolelta. Samaan tähtää Lappeenrannan kaupungin vastikään käynnistynyt rekrytointikampanja, jossa olemme yhdessä Octo3:n kanssa myös mukana.

– Haluamamme talentit eivät välttämättä pyöri vapailla markkinoilla, vaan on lähestyttävä myös heitä, jotka eivät aktiivisesti etsi uusia haasteita, sanoo Octo3:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen.

Työmarkkinat ovat tällä hetkellä vahvasti polarisoituneet. On osaajia, joille on paljon tarvetta, kun samaan aikaan on henkilöitä, joiden osaaminen tai kehittymishalu ei ole enää tätä päivää.

– Enää ei voi ajatella olevansa “valmis”, että ei tarvitsisi kehittää tai kouluttaa itseään. Oppimisen ja kehittymisen on oltava jatkuvaa, tietynlainen mindset, kertoo henkilöstöjohtajamme Jenni Toropainen.

Työkulttuurin monistaminen ja työyhteisöön sopivan henkilön valinta ovat merkittäviä asioita rekrytoinnissa ja ne ovat parhaiten hallussa sellaisella, joka on talossa sisällä. Myös oppilaitos- ja opiskelijayhteistyö tulevat olemaan tärkeä osa valittavan henkilön tehtävää. IT-alan osaajien koulutus on selvästi liian vähäistä tarpeisiin nähden ja vielä koulun penkillä istuvista osaajistakin käydään kovaa kilpailua.

– Tällaista palvelua ei oikein voi ostaa ulkoa. Etsimme rohkeita, kehittymishaluisia ja oma-aloitteisia työntekijöitä, joilla on sosiaalista pelisilmää. Kunnianhimoa pitää myös olla ja halua tehdä työpaikastaan kaupungin tai jopa Suomen halutuin työpaikka, Toropainen tiivistää.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.