asiakaspalvelun harjoittelijat

Visma Solutionsin salaisen reseptin ydin ovat työntekijät. Monen eri alan ammattilaiset, asiantuntijat ja opiskelijat muodostavat kokonaisuuden toisiaan täydentäviä tietoja, taitoja ja kokemusta.

Keäsn blogisarjassa tutustumme syvemmin tähän salaiseen reseptiin ja kuulemme markkinoinnin, tuotekehityksen, myynnin ja asiakaspalvelun kesäharjoittelijoiden kokemuksia työnteosta Visma Solutionsilla.

Aspassa on hyvä fiilis

Yksi kesän aikana tekemistäni havainnoista on se, että asiakaspalvelun harjoittelijoilla on aina iloinen ja energinen fiilis päällä. Vilma Parkkila, Nelli Väätänen ja Linda Vuorisalo aloittivat Netvisorin asiakaspalvelussa helmikuun alussa. Jukka Markkanen liittyi harjoittelijakaartiin toukokuussa.

– Meidän työnkuva on siitä erilainen, että työt ei lopu koskaan ja maaliin ei tavallaan päästä ikinä. On asenteesta kiinni ottaako sen positiivisena asiana, Linda sanoo hymyillen.

– Myös klisee: jokainen päivä on erilainen, on harvinaisen totta, Vilma lisää ja porukka nauraa.

Totta. Visma Solutionsin asiakaspalvelussa työ ei ole small-talk-jutustelua ja puheluiden ohjaamista eteenpäin, vaan asiantunitjat ratkovat asiakkaan tekniset ongelmat alusta loppuun. Suuri osa työstä ei edes tapahdu puhelimessa, vaan pääasiassa asiakaspalvelu työskentelee eri kanavien kautta tulleiden tukipyyntöjen parissa.

– Pitää ajatella niin, että työ koostuu päivittäin pienistä maaleista – välillä vähän isommistakin. Aina kun asiakasta saa autettua ja tukipyynnnön käsiteltyä loppuun, voi olla iloinen tekemisestään, Nelli tiivistää.

Härkää sarvista ja hommiin

Ohjelmiston laajojen teknisten ominaisuuksien takia harjoittelujakson alku tuntui jännittävältä. Kaikkea ei opi vierestä katsomalla, vaan parhaiten oppii, kun tarttuu härkää sarvista ja ryhtyy tositoimiin.

– Meillä oli alkuun perehdytyksiä, mutta silti ensimmäiset työpäivät jännittivät, kun ohjelmistoa ei vielä täysin tuntenut. Pikkuhiljaa huomasi, että tekemällä oppii ja apua saa kokeneemmilta aina, kun vaan itse lähtee kysymään, harjoittelijat toteavat lähes yhdestä suusta.

Kaikkien mielestä asiakaspalvelu on hyvää kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Erilaisten asiakkaiden kanssa työskentely opettaa ja kasvattaa sosiaalisia taitoja ja voi antaa myös uusia näkökulmia asiakkaan kanssa tapahtuvaan työhön.

– Keskustelun luonne on tosi erilainen asiakaspalvelussa kuin vaikka myyntityössä. Kun tein töitä myynnin parissa tavoite oli vakuuttaa asiakas. Asiakaspalvelussa tarve kontaktiin lähtee aina asiakkaasta ja minä olen kyselevä osapuoli. Johdatan keskustelua eri tavalla, Jukka pohtii.

Erinomaista työkokemusta

Kaikki neljä harjoittelijaa ovat sitä mieltä, että työ asiakaspalvelussa sopii erinomaisesti opintojen oheen ja myös vastavalmistuneelle, jota kiinnostaa työ taloushallinnon, pilvipalveluiden ja yritysasiakkaiden parissa. Tärkeää on into oppia taloushallinnosta ja teknisistä järjestelmistä, ei niinkään opiskelutausta.

– Erityisen siistiä on olla töissä teknologian eturintamassa. Täällä on mahdollisuus nähdä ensimmäisten joukossa uusimmat alan ratkaisut ja tuoteominaisuudet, Jukka hehkuttaa.

Kun keskustelu lopuksi kääntyy rekrytointiprosessiin, kaikki harjoittelijat ovat yhtä mieltä siitä, että heitä ei rekrytoitu töihin teknisen osaamistason perusteella. Teknisen puolen on oppinut vasta töissä. Sen sijaan into oppia, positiivinen asenne ja oma-aloitteinen ote olivat kaikkien mielestä teknistä taustaa tärkeämpiä ominaisuuksia työnhaussa.

Yksi salaisen reseptin aines

Myös minulle on päivänselvää, että yksi asiakaspalvelun harjoittelijoiden raaka-aineista on positiivinen energia, jota he levittävät ympärilleen toimistolla ja myös asiakkaiden parissa. Siihen on myös erinomaista lopettaa tämän kesän osalta Visma Solutionsin harjoittelijoista kertova Secret Sauce – salainen resepti – blogisarja.

Blogisarjan myötä pääsin tutustumaan eri tiimeihin ja harjoittelijoiden töihin Visma Solutionsilla. Tutkimusmatkan perusteella voin todeta, että harjoittelijat ovat iso ainesosa Visma Solutionsin salaista reseptiä. Olemme tasavertaisia työkavereita, meillä on mahdollisuus vaikuttaa ja meille tarjotaan tilaisuus oppia asioita myös oman työnkuvan ulkopuolelta. Kesätyö tai pidempi työsuhde – Visma Solutionsin harjoittelujaksot ovat erinomainen alkupala uralle.

Kirjoittaja, Tuuli Korpijaakko on kesän 2017 marketing trainee. Tuuli haluaa harjoittelujaksonsa aikana kehittää taitojaan digitaalisen markkinoinnin kentällä ja oppia vaikuttavan viestinnän saloja.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.