Kassavirran hallinta on helppoa OP Laskulainan avulla.

Yes yeees, voitimme juuri yrityksellemme ennätyssuuren projektin!! Uusi asiakas oli kyllä aika tiukka neuvotteluissa, mutta näinhän se usein on. Isompi yritys määrittelee itselleen edulliset maksuehdot ja toimitusaikataulut. Minkäs teet, halusimme projektin. Nyt sitten mietitään, miten saamme toimituksen onnistumaan, kun tarvikekulut, palkkamenot ja vielä verotkin alkavat pyöriä ennen kuin asiakas maksaa!

Onko tuttu tilanne?

Yrityksellä voi mennä hyvin, mutta kassavirta tuntuu vain kulkevan kovaa vauhtia ulospäin. Mistä saamme riittävän käyttöpääoman projektin toteuttamiselle ajallaan ja laadukkaasti? Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellinen tilanne. Nimenomaan PK-yrityksillä tuntuu olevan erityisen haastavaa löytää sopiva ratkaisu ongelmaan.

Lähdenkö pankinjohtajan juttusille ja pyydän lainaa? Ennen tämä onnistui soittamalla tutulle konttorinjohtajalle – ei enää tänä päivänä ja se vanha tuttu johtajakin jäi jo eläkkeelle.

Ulkomainen rahoittaja soitti ja tuputti jokin aika sitten luottoa ja laskujen ostoa. Mutta oliko niin, että se luotto sitoi pitkäksi aikaa ja sopimuskin oli muistaakseni pari – kolme vuotta. Ei siitä tahtonut päästä eroon edes puhelimessa.

Perinteinen faktorointi on liian raskas, eikä meillä taida olla tarpeeksi laskutusta, että saisimme sen käyttöömme. TV- mainoksessa taidettiin mainita yritysrahoituksesta. Olisiko se pelastuksemme? Minulla ei oikein olisi aikaa juosta pankeissa, kun pitäisi pyörittää liiketoimintaakin. Tapaamisajan sain yrityspankkiin parin viikon päästä, mutta mitä jos en saakaan lainaa.

Miten ihmeessä valitsen näistä kaikista sen minulle parhaimman vaihtoehdon?

Miltä kuulostaa ratkaisu, joka on jo siellä missä sinun liiketoimintaasi, tuloja ja kuluja hallitaan – Netvisorissa.

OP Laskulaina tarjoaa rahoituksen suoraan Netvisorista. Se on riskitön, koska se ei maksa mitään silloin, kun en tarvitse ja käytä luottoa. Myyntilaskuja vastaan voin nostaa käyttöpääomaa heti laskun lähetyksen jälkeen, joten saan rahoitusta reaaliajassa! Se on kuin (käyttöpääoma) vakuutus, joka tarjoaa rahoitusta silloin, kun sitä tarvitsen ja voin nostaa vain summan jonka tarvitsen.

Liian hyvää ollakseen totta?

Kokeillaanpa. Kirjaudun yritykseni Netvisor -sivuille. Haen OP Laskulainaa suoraan Netvisor Storesta ja saan luottopäätöksen heti. Taustatarkistukset kestävät vain hetken ja saan sopimuksen. Helppoa ja nopeaa. Sopimuksen allekirjoitan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos olen itse työmaalla tai matkoilla, voin pyytää kirjanpitäjääni tekemään hakemuksen puolestani. Sopimuksen tarkistan sähköpostistani ja allekirjoitan mobiiivarmenteella – sehän onnistuu työmaaltakin.

No niin, mitenkäs tämän saa päälle? Netvisorissa lukee ’Aktivoi palvelu’; tehdäänpäs niin ja käydään tekemässä ne pari myyntilaskua, jotka ovat vielä lähettämättä.

Wuuhuu, samantien näen OP Laskulainassa nostettavissa olevan määrän. Se on noin 80% juuri lähettämieni laskujen yhteenlasketusta summasta. Vilkaisen ostolaskujani ja huomaan, että huomenna erääntyy arvonlisäveron maksu summaltaan reilut kolme tuhatta euroa. Eikä tilillä ole aivan tuota summaa. Kokeillaanpa nostaa OP Laskulainaa. Nostan puuttuvan tuhat euroa – napin painalluksella. Kun nosto tehdään ennen klo 14.00, maksetaan se samalla arvopäivällä kotimaisiin pankkeihin. Rahat ehtivät siis tilille ennen veronmaksua, hienoa! Säästän viivästysmaksut ja maksutietoni pysyvät kunnossa.

Korkoa kertyy tuhannen euron luottosaldosta kahden prosentin kuukausikorolla (huh, aika kallista?), kunnes ensimmäinen laskun maksu viikon päästä lyhentää luottosaldoa viidellä sadalla, eli puoleen. Siitä eteenpäin maksan korkoa siis 500 euron luotosta. Luoton maksu tapahtui automaattisesti ja maksu kohdistui automaattisesti oikealle laskulle Netvisorissakin – huippua. Kirjanpitäjäkin varmaan tykkää, kun ei tarvitse enää etsiä lainan maksuja ja laskunkohdistuksia.

Hyvältä näyttää!

Voin nostaa lisää luottoa näistä pienemmistä laskuista uutta projektia varten kunnes saan ensimmäisen 30 000 euron projektilaskun lähetettyä parin viikon päästä. Silloin pääsen sitä laskua vastaan nostamaan tarvittavan määrän, jotta projektin kanssa pärjätään mainiosti.

Tuo korko tuntui aika kalliilta, mutta nostamalla luottoa ja maksamalla heti suuremman erän hankintoja sain kolme prosenttia alennusta. Sehän on enemmän kuin tuo kaksi prosenttia, mitä maksan luotosta. Eikä tästä OP Laskulainasta oteta mitään kuluja limiitistä tai nostosta. Säästän ehkä kirjanpidon tuntiveloituksissakin. Korkokin on helppo laskea, kun tiedän, että vanhat asiakkaani maksavat melko ajallaan. Eiköhän tuo uusikin maksa, kun teen työni hyvin ja toimitan ajoissa. Ja nyt ei haittaa, kun OP Laskulaina tarjoaa mahdollisuuden nostaa laskuja vastaan luottoa jos sitä tarvitsen. Huippujuttu!

OP Laskulaina on yksi Solutions ‘19 -tapahtuman kumppaneista. Jos haluat kuulla lisää, miten Netvisorin asiakkaat hyötyvät OP Laskulainasta, tule pistäytymään ständillämme kumppaniosastolla!

Tero HarjulaTero Harjula on OP Laskulainan tuoteomistaja. Hän esittelee Solutions’19 -tapahtumassa kansainvälisesti palkittua OP Laskulaina sovellusta, joka tarjoaa yrittäjälle ratkaisun riittävän käyttöpääoman varmistamiseksi ja kassavirran hallintaan.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää kansainvälisesti jo yli 170 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.